Полтавці освятили воду (+ фото)

Фото
Олег Дубина19 січня 2013 о 15:471408 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці освятили воду (+ фото)
Фото Олега ДубиниНа водозаборі №1 Полтавського водоканалу пройшов захід з нагоди свята Водохреща.
Сьогодні, в день свята Хрещення Господня, близько двохсот полтавців та гостей міста зібралися на території місцевого водоканалу аби освятити воду, яку вони принесли із собою.

Цьогоріч богослужіння проводив митрополит Полтавський та Миргородський Филип.

- Кожного року в цей день ми згадуємо подію, про яке говорить Святе письмо, - сказав у своєму вступному слові митрополит. – Ми називаємо свято Богоявленням, тому що люди в цей день побачили білого голуба, почули голос Бога Отця та побачили Бога Сина Христа Спасителя. За традицією ми освячуємо воду, яка стає святою. Ми її споживаємо з надією на Божу допомогу, милість та ласку. Сьогодні ми у 12 раз освячуємо воду на водоканалі. Я бажаю, щоб всі, хто користується водою отримав від неї підтримку, щоб Господь у молитвах послав кожному, хто потребує, своє благословення, силу та благодатну допомогу.

Незважаючи на дощ, більшість людей прийшли на свято не одні, а зі своїми друзями, родичами та дітьми.

- Ми з донькою кожного року приходимо сюди, аби освятити воду, - говорить  полтавка Юлія. – Для нашої сім’ї це особливий день. Прийшли трішки застуджені. Як прийдемо додому вип’ємо свяченої води і все буде нормально.



Читайте ще:

Водосвяття: Сьогодні дівчатам слід умитися водою з калиною, а хлопцям побитися навкулачки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter