В Україні змінили правила перепланування квартир

Новини
22 січня 2013 о 14:514390 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні змінили правила перепланування квартир
Знесення стін між кухнею і житловим приміщенням, або ванною і туалетом, більше не вважається переплануванням.




Фото з сайту stroyindustry.comФото з сайту stroyindustry.com



Все це, згідно законодавчих змін, що набули чинності з 1 січня 2013 року, йдеться на realty.obozrevatel.com.

– На сьогодні, навіть якщо знесена стіна між кухнею і житловим приміщенням або ванною і туалетом, це вже не вважається переплануванням. Знесення технічних перегородок, зміна житлової площі за рахунок утеплення квартир теж більше не вважаються переплануванням. Виключенням є випадки, коли знесені несучі стіни.  Всі ці зміни прописані в Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомості, - повідомив директор компанії "Експерт-Сервіс" Валерій Головін.

Нагадаємо, у Полтаві працюють два БТІ: перелік цін та послуг

Він також зазначив, що з 1 січня 2013 року в сфері оформлення угод купівлі-продажу нерухомості відбулися революційні зміни, що стосуються спрощення процедури здійснення угод та порядку проведення інвентаризації об'єктів нерухомості. Згідно законодавчих змін, саме поняття "Бюро технічної інвентаризації" анулюється. Тобто суб'єкт господарювання, у штаті якого працюють співробітники, що пройшли атестацію в Мінрегіонбуді. Що стосується термінів з проведення інвентаризації, то вони визначаються договором. Це дуже серйозно спрощує роботу Інвентаризаторам і самим замовникам.

До теми - Полтавці замість БТІ атакують нову реєстраційну службу (фото)

Технічна інвентаризація проводиться тільки в тому випадку, якщо того хоче замовник, а також тоді, коли нерухомість потрапляє на ринок вперше, реалізується об'єкт незавершеного будівництва.  Таким чином, квартири з переплануванням тепер можна купувати без проблем, а потім вже самостайно займатися узаконенням перепланування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter