У День кохання "одружували" студентів та викладачів(+ фото)

Новини
Ольга Матвієнко14 лютого 2013 о 17:172068 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У День кохання "одружували" студентів та викладачів(+ фото)
Фото Ольги МатвієнкоУ День Святого Валентина в Полтавському інституті економіки та права із паперовим рушником, весільним маршем і щонайсправжнішими обітницями "одружили" майже пів сотні студентів.


Церемонія, що тільки загальними рисами нагадувала справжнє весілля, зібрала у холі інституту близько 100 глядачів. Цей проект реалізовує уже 6 рік поспіль студентська рада вишу за підтримки Управління сім`ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому та ПОБО "Вихід Є". Створення таких молодіжних сімей - лише один із етапів проекту. Протягом кількох днів волонтери проводили семінари з питань шлюбу та сімейних стосунків у старших класах шкіл.

Зареєструвати шлюб цього дня пропонували усім охочим. Заздалегідь зареєструвалися 6 пар, а наприкінець молодіжних сімей утворили аж 28. Це значно більше, ніж минулого року, коли "одружитися" вирішили лише 9 пар.



- Ми зустрічаємося уже півтора року. Вирішили прийти сюди і розписатися. Вважаємо, що це певний крок до справжнього шлюбу, - розповіла наречена Марина.

Такої ж думки інша пара - Віталій та Яна:

- Ми кохаємо одне одного. Це "весілля" - своєрідна репетиція. Подібна обітниця дає змогу усвідомити глибину наших почуттів. Це щось нове для нас і цікаве, тому вирішили прийти.

Інші пари утворили після того, які співпали їхні номери на серцях (їх роздавали у першій половині дня волонтери), частина - за вибором ведучої церемонії. Одружили між іншим навіть директора інституту і всіх деканів. Таке свавілля викликало у них щирий подив, яле від шлюбних обітниць вони не відмовилися і радо засвідчували союз обіймами та поцілунками. Не обійшлося і цього року без "нерівного шлюбу" викладачів зі студентами.

До теми: Учора студентські пари полтавських коледжів сперечалися, хто закоханіший, а сьогодні полтавці змагатимуться на конкурсі "Ідеальна пара"

Обітниці, які сьогодні давали одне одному хлопці та дівчата, були переважно жартівливими. Хлопці обіцяли не залишати брудні шкарпетки в кімнаті, а дівчатам ведуча строго наказувала не загодовувати наречених, бо від свинини страждає серце, а від галушок буває виразка.

Читайте також, як Олександр Мамай вітав сьогодні молодят у центральному РАЦСі.

Директор Полтавського інституту економіки і права вважає, що навіть випадкові пари, які сьогодні утворилися, - знак і в майбутньому між цими хлопцями і дівчатами може зажевріти справжнє кохання.

Після весільної церемонії, молодят запросили на частування чаєм-кавою з цукерками.

Нагадаємо, минулого року студентів-молодят частували молоком та кефіром.