У Полтаві на подолання самотності та допомогу хворим дітям виділили гроші: перелік

Новини
Надія Труш27 лютого 2013 о 18:48948 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на подолання самотності та допомогу хворим дітям виділили гроші: перелік
У Полтаві сьогодні визначали кращі проекти молодіжних та громадських організацій.


Журі, перш ніж визначити переможців, слухали 2-хвилинну презентацію проектівЖурі, перш ніж визначити переможців, слухали 2-хвилинну презентацію проектів

З 18 поданих проектів визначали чотири перші місця, переможці конкурсу отримають кошти на втілення своїх проектів.

Фінансування проектів здійснюватиметься не лише за рахунок власних коштів організацій чи спонсорів. Традиційно, третій рік поспіль до реалізації соціально-значимих проектів, що представляють полтавські молодіжні громадські організації, долучається і міська влада. Щоправда, внесок у розвиток соціальних проектів – не більше 5 тисяч гривень.

Загалом на конкурс спільних проектів заходів молодіжних, громадських організацій та їх спілок з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради подано 18 заходів від 14 громадських організацій Полтави.  Оцінювали проекти журі на чолі зі Світланою Порохнею, заступником міського голови, за 5-ти бальною системою. Головним критерієм оцінювання була соціальна значимість та ексклюзивність проекту.

Пальма першості - розвиток патріотизму і подолання самотності

Перше місце розділили між собою два проекти. Це обласна дитяча громадська організація «Військово-спортивний центр «Воїн», робота якого направлена на виховання у дітей патріотизму, пропаганди здорового способу життя та клуб «Що?Де?Коли», за програму «Острів скарбів-2013 (цю програму збираються реалізувати, провівши розважальний фест, на якому молодь 18-35 років долатиме самотність, знайомлячись з новими людьми, вчитиметься контролювати емоції та перейти з віртуального спілкування на реальне, що особливо актуально нині, зауважила Наталія Криницька, що презентувала проект). Ці організації отримають від міської влади допомогу по 4,5 тисячі гривень.

Полтавців вчитимуть створювати медіа-поезію

Друге місце з грошовим фондом 3,5 тисячі гривень розділили між собою проект від обласної Спілки письменників України «Поезія в кадрі» і обласний благодійний фонд «Вітер перемін» з програмою «4 підкови» (кінно-спортивний гурток).  В рамках реалізації програми «Поезія в кадрі» полтавську молодь (школярів і студентів) навчать створювати медіа-поезію, тобто поєднувати фото, поезію і відео). Крім того, у місті вперше планують провести конкурс медіа-поезії. В рамках реалізації програми «4 підкови» у місті планують вперше провести дитячі аматорські змагання з кінного спорту. Велику увагу планують приділяти реабілітації дітей з різними вадами, впроваджувати лікувальну верхову їзду (іпотерапію). До речі, у місті така робота уже активно проводиться.

Міська влада на програму, яка допоможе маленьким полтавцям з вадами слуху виділить трохи  більше тисячі гривень допомоги

Третє місце з меншим бюджетом, аніж вище згадані організації-конкурсанти, всього 1,5 тисячі гривень, отримала благодійна організація «Серце до серця». Кошти підуть на реалізацію програми допомоги полтавським дітям з вадами слуху «Почуй свій шанс». У Полтаві 600 дітей з вадами слуху, з них 65 діток потребують слухових апаратів, зазначила у своїй промові Наталія Удовицька, представник організації «Серце до серця». До речі, ця організація уже не вперше презентує програми, покликані на допомогу хворим полтавським дітям. Також 1,5 тисячі гривень отримає «Студентська республіка», для проведення свого уже 15 фестивалю. Головна мета фестивалю – удосконалити патріотичну грамотність молоді, навчити її відстоювати свою думку і позицію, уміти аналізувати. По 1, 5 тисячі гривень фінансування отримають також педагогічний центр Академія (за проект фестивалю майстер-класів, організаторів дитячої творчості "Лідери дозвілля") та міська організація творчої молоді "Коло тебе" (за проект "Полтавський шлях-2013").

Четверте місце між собою розділили 3 проекти: БА «Світло надії» (на реалізацію програми допомоги ВІЛ-позитивним дітям), організація творчої молоді "Коло тебе" (за програму проведення у місті брейкданс-фестивалю «Циклофазотрон», обласна організація Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» (на втілення у життя проекту «Пам'ять вічно жива», націленого на патріотичне виховання школярів). На реалізацію своїх програм організації отримають по тисячі гривень.

Також читайте:

У Полтаві шукають кращий соціальний проект, щоб профінансувати його

П'ять кращих проектів Полтавщини отримають 755 тисяч гривень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter