Суд позбавив мандата народного депутата-вихідця з Полтави Андрія Веревського

Новини
5 березня 2013 о 14:101652 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Суд позбавив мандата народного депутата-вихідця з Полтави Андрія Веревського
Вищий адміністративний суд позбавив депутатських повноважень депутата від Партії регіонів Андрія Веревського.
Рішення про це оголосила суддя Інна Масло.

Таким чином суд задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака, повідомляє Українська правда.




Андрій Веревський. Фото Голос.uaАндрій Веревський. Фото Голос.ua

Нагадаємо, Андрій Веревський був обраний до Верховної Ради за номером 46 у списку "Партії регіонів".

Як сказав  представник Верховної Ради, Анатолій Селіванов, депутат суміщав роботу в комітеті Верховної ради з земельних питань з головуванням в агрохолдингу "Кернел  Холдинг", що підтверджується документами та рішеннями Ради директорів підприємства.

- Сам Веревський на засідання не з'явився. Його адвокати намагались заперечити, що він отримує фінансову винагороду за свою діяльність, - повідомляє видання. - Однак судді вказали на те, що дії депутата порушують 79, 81 статті Конституції, а також протирічать закону про протидію корупції.

Суд оголосив лише резулятивну частину, мотивувальна частина не оголошувалася. На 14 годину вівторка заплановане аналогічне судове засідання щодо бютівця Сергія Власенка.

До речі, бізнесмена і політика Андрія Веревського називали покровителем чинного мера Полтави Олександра Мамая на міських виборах 2010 року. Сам Олександр Мамай не приховував факт знайомства з Андрієм Веревським та родинних з ним зв’язків, але  заперечував нібито фінансування Веревським його передвиборчої кампанії.

Читайте також-Де житимуть полтавські обранці у Києві: зізнання депутатів