У Кадетському корпусі мер Полтави мріє відкрити Будинок правосуддя

Новини
7 березня 2013 о 17:001131 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кадетському корпусі мер Полтави мріє відкрити Будинок правосуддя
Олександр Мамай поділився з громадою планами влади щодо долі Кадетського корпусу.
За словами мера, зараз триває пошук інвесторів для порятунку пам’ятки архітектури, що буквально розвалюється на очах усього міста. Паралельно влада проводить реєстрацію будівлі у комунальну власність міста.



Кадетський корпус мер Полтави мріє перетворити на Будинок правосуддя. Фото Марини Клименко.Кадетський корпус мер Полтави мріє перетворити на Будинок правосуддя. Фото Марини Клименко.

Олександр Мамай хоче, щоб Кадетський корпус перетворився на Будинок правосуддя. Про це він розповів полтавцям, звітуючи про зроблене за 2 роки свого правління.

- Мені особисто хотілося б, щоб у приміщенні в центрі міста був би Будинок правосуддя. Тобто усі суди Полтави знаходились би в одній будівлі. Це було б державне приміщення, щоб не передавати його в приватні руки, - поділився думками Олександр Мамай.

Але на це потрібно багато грошей. Тому владі доводиться шукати спонсорів.

- Безумовно, я зараз проводжу переговори з багатьма інвесторами. Поки що сказати щось конкретного не можу, але займаюсь цим питанням дуже плідно. Можливо, чимось обласна рада допоможе з міською, - говорить мер.

Читайте також - Меру Полтави Олександру Мамаю соромно за кредити свого попередника (відео)

Паралельно з пошуком інвесторів продовжується процес реєстрації Кадетського корпусу за територіальною громадою міста.

- Тільки після того, як міська влада візьме на баланс це приміщення, ми зможемо виділяти на споруду по вулиці Жовтневій, 42 хоч якісь певні кошти. Чи це на облаштування, чи на огорожу або охорону. Сьогодні поки що ми зробити цього не можемо, але до завершення реєстрації залишилося декілька тижнів, - зазначив Олександр Мамай.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter