Губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко повинен звільнити не менше трьох своїх заступників

Влада
26 квітня 2013 о 15:151827 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Олександр Удовіченко скоро втратить не менше 3 своїх заступників. Фото kolo.poltava.uaУ голови Полтавської облдержадміністрації невдовзі поменшає заступників.
Штат помічників губернатора Олександра Удовіченка відчутно мають скоротити через нову постанову Кабміну.

17 квітня Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав постанову «Про кількість посад заступників голів місцевих державних адміністрацій». Документ встановлює гранично допустиму кількість посад заступників губернаторів для кожної з областей України. Норма для Полтавської області – не більше 4 заступників, зараз з Олександром Удовіченком працює 7 найближчих помічників. Термін очільникам областей привести штати у відповідність до постанови Азарова – місяць.

Читайте також – На утримання полтавських чиновників у 2013 році дали з бюджету 117 мільйонів

Поза загрозою звільнення чи бути пониженим у посаді перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Віктор Животенко та заступник голови – керівник апарату Валерій Пархоменко, як це передбачено в урядовій постанові. Щодо долі решти заступників Олександра Удовіченка – Олени Адамович, Бориса Галушка, Володимира Замикули, Олександра Коваля та Віктора Шадчнєва – «Коло» звернулося за роз’ясненням до першого заступника губернатора.

–  Це означає, що ми до 17 травня виконаємо Постанову Кабміну, – коротко відповів Віктор Животенко.

Найбільше заступників дозволяється мати головам Дніпропетровської, Донецької областей та Київської міської державної адміністрації – по 6.

До речі, нещодавно у мера Полтави Олександра Мамая теж стало менше на одного заступника – Олександр Найпак залишив посаду заступника міського голови, який курував сферу ЖКГ.