Полтавцям доведеться більше платити за квитки на потяги

Новини
11 липня 2013 о 14:121074 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту ogo.uaЗалізничні квитки цього року подорожчають двічі.
Перший етап зміни вартості квитка слід очікувати уже цього місця, наступний – у жовтні. Адже Міністерство інфраструктури України за ініціативою Укрзалізниці змінює тарифи як у внутрішньому, так і в міжнародному сполученнях.



По Україні квитки подорожчають у плацкартному та купейному вагонах



Вартість подорожі залізницею по Україні підвищиться у плацкартному та купейному вагонах. Проходитимуть підвищення у два етапи. Перший запланований у липні (на 10%), наступний – у жовтні (знову на 10%). Точні дати змін (числа з яких квитки стануть дорожчими, – примітка автора) стануть відомими уже після офіційного опублікування документу. Наголошуємо, що тариф не зміниться на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів та у приміських поїздах.

Приклад змін у вартості:

у швидкому поїзді № 13 сполученням Київ – Львів вартість проїзду у четвер плацкартному вагоні після першого етапу підвищиться на 4,91 гривні та складе 80,89 гривні , другого етапу – ще на 5,39 гривні та складе 86,28 гривні У купейний вагон цього поїзду квиток після першого етапу підвищення тарифу подорожчає на 9,52 гривні та складе 131,61 гривні, після другого етапу – ще на 10,46 гривні та складе 142,07 гривні.

До теми - Іменні залізничні квитки будуть дійсні і з помилками

На потяги міжнародного сполучення вартість проїзду збільшиться у всіх категоріях вагонів, окрім СВ.

Підвищення відбуватимуться також  у два етапи, але на 5 %. Це зростання  стосуватиметься виключно квиткової частини, тобто однієї із складових вартості проїзду.

Довідка «Кола»: Повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір. Квиткова частина – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова).

Як зазначають на офіційному сайті Укрзалізниці, підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт  вагонів.

Востаннє тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні у загальних вагонах підвищували у жовтні 2008 року, у плацкартних – у червні 2009 року, у міжнародному сполученні – теж у жовтні 2008 року.

До теми - Полтавці можуть дізнатися про запізнення потягів через інтернет

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter