Полтавський театр ляльок закрив сезон Марком Шагалом (+ фото)

Новини
Ольга Матвієнко15 липня 2013 о 11:571847 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський театр ляльок закрив сезон Марком Шагалом (+ фото)
14 липня відбулося закриття 75 театрального сезону Полтавського академічного обласного театру ляльок.


Закриття пройшло окремо для дитячої аудиторії театру та для дорослих. Адже дорослим цього року лялькарі зробили сюрприз і показали прем’єру вистави "Портрет з літаючим годинником. Марк Шагал "Моє життя" – ілюстрації". Загалом цей сезон запам’ятався полтавцям та гостям міста не тільки численими прем’єрами, а й першим Міжнародним фестивалем "Зоряний шлях".

– Цей театральний сезон для нас був відповідальний. 75 років - вже той вік, коли можна підбити певні підсумки про нашу діяльність. Наш колектив побував на гастролях у Москві, Києві. Але найяскравішою подією став фестиваль "Зоряний шлях". До нас приїхали театри із 9 країн, а це 15 колективів. Крім того ми також побували на міжнародних фестивалях. А вистава "Крила для Дюймовочки" навіть отимав гран-прі на одному із них, – розповіла Ірина Чернікова, директор театру ляльок.

До теми: Московський театр ляльок у Полтаві показав казку про добро та чисте серце

Не дивлячись на те, що у театрі цього сезону з’явилося безліч нових та унікальних вистав – "Ми-ші-ко та Ми-ші-сан", вистава для дорослих за біографією Шагала та інші, вимоги театралів до себе не змінилися. За словами Ірини Чернікової, діти – дуже суворий критик. Вистави за ці 75 років і досі ставлять, щоб вчити дітей добру, дружбі, виховувати людяність. У них, як і раніше, добро перемагає зло.

У вечір закриття глядачі (а зал заповнили дорослі) ще раз мали змогу переконатися у майстерності акторів та режисера і переглянути виставу "Портрет з літаючим годинником".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter