Делегація з Полтавщини взяла участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Русі

Новини
Надія Труш27 липня 2013 о 17:001047 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Делегація з Полтавщини взяла участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Русі
80 полтавців у складі делегації Полтавської області взяла участь в урочистостях до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.


фото ipress.ua фото ipress.ua

Очолив делегацію з Полтавщини Олександр Удовіченко, голова облдержадміністрації.

– Представники громадських, молодіжних та релігійних організацій, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, держслужбовці, побували на святковому концерті з у палаці "Україна". – йдеться на офіційному сайті Полтавської облдержадміністрації.

Нагадаємо, В Україні та православному світі 27 і 28 липня відзначають християнське свято – 1025-річчя Хрещення Київської Русі. З нагоди свята організували низку культурих програм, розважальні та духовно-пізнавальні дійств, що проходитимуть у столиці.

Всеукраїнські ЗМІ повідомляють, що паломники, які прибули на Володимирівську гірку для участі в молебні з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі, не змогли спершу туди потрапити. У молебні взяли участь президент Віктор Янукович, президент Росії Володимир Путін та ієрархи з усієї планети.

Довідково: на підготовку до проведення 1025-річчя хрещення Русі з державного бюджету було виділено 47 мільйонів гривень, повідомляють Всеукраїнські ЗМІ. Кошти передбачені на реставраційні, будівельні або навколобудівельні роботи православних святинь. Однак в Україні серед населення прокотилася хвиля протесту проти того, скільки коштів витратили на святування. Раніше повідомлялося, що на заходи з відзначення Хрещення Русі виділили 30 мільйонів гривень. В Києві відбувалися акції протесту проти візиту до Києва глави РПЦ патріарха Кирила та президента Росії Володимира Путіна.

Читайте:

У Полтаві відкрилася виставка, присвячена річниці Хрещення Київської Русі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter