Новації з оцінкою нерухомості відтермінували на 3 місяці, застою не буде

Новини
Ніна Король1 серпня 2013 о 16:412685 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Новації з оцінкою нерухомості відтермінували на 3 місяці, застою не буде
Тож хаосу та застою в сфері купвлі-продажу з 1 серпня, як очікувалось раніше, – не буде.


Будинки та квартири продовжують купувати і після 1 серпня за старими експертними оцінками Будинки та квартири продовжують купувати і після 1 серпня за старими експертними оцінками 

Сьогодні Мін’юст опублікував на своєму офіційному сайті інформацію, що Постанову  № 231 «Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства» відтерміновують на 3 місяці.

Нагадаємо, згідно зі згаданим документом, в Україні мали по-новому проводити експертну оцінку нерухомості, а експертів би поменшало у рази. Це б призвело до застою у сфері житла, яке нині активно купують.

До 1 серпня в Полтаві були черги у нотаріусів, експертів та підвищений попит на послуги агентств нерухомості. Далі не знали, як буде, тому поспішали усі – і надавачі послуг, і покупці-продавці.

А сьогодні Кабмін підтримав ініціативу Міністра юстиції України Олени Лукаш щодо перенесення строків  застосування згаданої Постанови. Таким чином Кабінет Міністрів України відтермінував застосування нових правил оцінки на три місяці та дозволив використовувати вже отримані громадянами звіти про оцінку, протягом строку, на який вони видані, але не більше шести місяців.

Нині продавати-купувати, обмінювати, дарувати, оформляти спадщину можна лише за наявності експертної оцінки нерухомості та землі. Документ про експертну оцінку придатний протягом 6 місяців.

До речі, як вибрати агентство нерухомості, якщо не бажаєте самі витрачати багато часу, а довірите підбір житла та пошуки покупців-продавців, фахівцям, читайте тут.

У Полтаві дуже раді, що новації відмінили, нотаріуси один одному повідомляють хорошу новину для них. Експерти хоч зараз готові робити оцінку нерухомого майна. Розцінки на їхні послуги залишились на тому ж рівні, що й були – від 350 гривень (за будинок), залежно від виду нерухомості.

До теми: як оформити купівлю-продаж житла.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter