Міністерська комісія вирішить, чи відкривати знову полтавську школу на Червоному Шляху (фото)

Ситуація
Ольга Матвієнко13 вересня 2013 о 15:571315 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністерська комісія вирішить, чи відкривати знову полтавську школу на Червоному Шляху (фото)
Державна інспекція навчальних закладів України відвідала закриту філію ЗОШ № 12 у полтавському селищі Червоний Шлях.


У супроводі начальника міського управління освіти Наталії Дорохової, заступника міського голови Світлани Порохні, нардепа Юрія Бублика київська комісія відвідала непрацюючий заклад.

– Ми сподіваємося на об’єктивний розгляд нашої ситації та неупередженого висновку комісії, – зазначив Юрій Бублик.



У свою чергу представники ДІНЗ Тетяна Марченко та Станіслав Кучеров жодних гарантій жителям Червоного Шляху не дають. Для винесення рішення щодо подальшої долі закритої філії вони сьогодні вивчать усі нормативні документи, відвідають основне приміщення школи № 12 по вулиці Нариманівській та міське управління освіти.

– Вирішення питання не затягнеться і вже наступного тижня ми надамо доповідну за результатами інспекції, – запевнив Станіслав Кучеров.

Нагадаємо, що сьогодні вранці Юрій Бублик озвучив складену юристами соціальну угоду. У випадку, коли школа не запрацює до 27 вересня, мешканці Червоного Шляху разом із дітьми налаштовані їхати до Києва і пікетувати Верховну Раду та Кабмін.

Тим часом діти, які повинні були першого вересня піти до філії 12 школи, не ходять на уроки. Батьки, які налаштовані до останнього добиватися повернення школи по вулиці Лисенка, 17, отримали приписи:

– Мені та усім батькам вручили попередження від школи №12, що на нас буде складений акт та переданий у службу у справах неповнолітніх. Через те, що моя дитина вже 10 днів не ходить до школи. Нам погрожують, що передадуть справу до міліції та заберуть батьківські права. Батьки, які працюють у державних структурах міста, отримують погрози і на роботі, – розповіла Людмила Моджар , мати учня 3 класу.

Міське управління освіти, мотивуючи закриття філії, притримується думки, що приміщення не відповідає стандартам освіти та вимогам навчальної програми.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter