У Полтавських таборах дітей обділяли порціями, а ще годували гнилими і погризеними овочами

Новини
13 вересня 2013 о 17:33969 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту eva.ruДітей у оздоровчих закладах Полтавщини годували овочами з нітратами,  погризеною морквою та продуктами невідомого виробництва.
І це не весь список порушень, які виявила Інспекція з питань захисту прав споживачів, перевіряючи дитячі оздоровчі заклади. У 20 суб’єктів господарювання – 90 % від перевірених, виявили порушення чинного законодавства. Про це повідомила Ліана Валеріївна,  в.о начальника Інспекції.

Читайте також - Відправляємо дитину в табір: інструкція та поради психолога

Найчастіші порушення, які виявили спеціалісти Інспекції:

– відпуск блюд неповною вагою;

– отримання і використання продуктів без інформації про продукцію, її споживчі властивості, терміни.

Зокрема:

До їдальні школи №16, організацію харчування при оздоровленні дітей завезли борошно, без дати виготовлення та кінцевого терміну зберігання.  Як наслідок, страви для дітей виготовлялись з борошна невідомого походження.

У позаміських оздоровчих закладах виявили кабачки із завищеними показниками нітратів (у 1,5 рази).

У спортивному дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Олімпійські надії» – почорнілі банани. Окрім того, у компот із сухофруктів не докидали сухофруктів та економили на маслі, подаючи дітям макарони.

В комунальному підприємстві «Дитячий спортивно-оздоровчий центр «Горизонт» (Кременчук) –  недосипали необхідної кількості гречки, готуючи таку кашу.

У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Ромашка» (Кобеляцький район) – недодавали порції м’яса, готували з пошкодженої гризунами моркви, яка ще й неприємно пахла та була покрита цвіллю.

Матеріали перевірки всіх закладів направлені прокуратурі, Полтавській облдержадміністрації та Держспоживінспекції України.

Читайте також - Полтавська міська влада перевірила ціни на продукти