"Ворскла" - "Динамо" 2:2: втрачена перемога на останніх секундах

Спорт
Олег Дубина30 вересня 2013 о 18:181707 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Ворскла" - "Динамо" 2:2: втрачена перемога на останніх секундах
Початок матчу (фото Олега Дубини)Гранд вітчизняного футболу лише на доданих хвилинах зумів здобути нічию в Полтаві
Вчора, 29 вересня на стадіоні "Ворскла" імені Олексія Бутовського відбувся матч, який більшість полтавських вболівальників чекали протягом усього календарного року. Підопічні Василя Сачка на домашньому стадіоні приймали команду, яка зараз переживає не прості часи, але все одно є грізною силою вітчизняного футболу - київське "Динамо".

Полтавські фанати (фото Олега Дубини)Полтавські фанати (фото Олега Дубини)

Історичні паралелі

В день звітної гри виповнювалося 17 років з моменту першої перемоги полтавців над столичним клубом. Легендарні 4:3 у 1996 році навічно записані золотими літерами у книзі футбольної історії полтавської команди. З того часу "Ворскла" ще двічі брала верх над "Динамо", але ту першу перемогу пам'ятатимуть ще дуже довго. Тепер кожний матч команд переглядається вболівальниками через призму гри майже двадцятилітньої давності, а кожний футболіст полтавців порівнюється з легендами 90-х.

До теми - Ворсклянин Олександр Матвєєв: «Футбол – це життя». Інтерв'ю



Боротьба за м'яч Ахмеда Янузі та Євгена Хачериді (фото Олега Дубини)Боротьба за м'яч Ахмеда Янузі та Євгена Хачериді (фото Олега Дубини)

Атакувальний перший тайм та успіх "Ворскли"

"Динамо" приїхало до Полтави за перемогою, що не полінилося показати на початку матчу, коли полтавці довго не могли навіть перейти середину поля. Однак, не зважаючи на штурм власних воріт, футболісти "Ворскли" першими відкрили рахунок. Громов на правому фланзі ювелірним пасом знайшов Адіса Яховича, і македонський легіонер команди легко перекинув воротаря "Динамо" Коваля, який вибіг на перехоплення м'яча та забив свій дебютний м'яч за нову команду. В даному моменті помилилися оборонці гостей, який зловили гав при тактичному виборі позиції. Вина за пропущений м'яч лежить і на кіпері "Динамо", який неправильно зорієнтувався в ситуації.

Раділи полтавські вболівальники лише сім хвилин. В одному з моментів воротар "Ворскли" Непогодов справився з ударом з близької відстані Ярмоленка, однак був безсилий після добивання Бельханда. Однак на перерву ворскляни все ж таки пішли ведучи в рахунку. В боротьбі у штрафному майданчику "Динамо" м'яч потрапив у руку Вукоєвичу, через що був призначений 11-метровий. Коваль вгадав напрямок удару Артема Громова, однак зарадити нічим не зміг.

Матч відвідало 13 тисяч вболівальників (фото Олега Дубини)Матч відвідало 13 тисяч вболівальників (фото Олега Дубини)

Не дотримали

На початку другого тайму київська команда несподівано залишилася в десятьох. Ідейє, доки ніхто не бачив, навмисне вдарив Курилова думаючи, що цього ніхто не помітить, однак цей момент добре побачив лінійний арбітр. У підсумку динамівець побачив перед собою червоне світло.

Незважаючи на чисельну більшість, підопічні Василя Сачка не змогли утримати переможний рахунок. Вже в доданий час Сапай не зумів вибити м'яч, і Лукман Аруна влучним ударом зрівняв рахунок.

Читайте ще - «Ворскла» — «Волинь» 2:1: дубль Дедечка подарував полтавцям квиток до 1/8 фіналу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter