Фоторепортаж. Полтавці і нардепи розібрали огорожу скандальної забудови на Дублянщині

Новини
Надія Труш12 жовтня 2013 о 16:581310 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фоторепортаж. Полтавці і нардепи розібрали огорожу скандальної забудови на Дублянщині
Обурені забудовою на Дублянщині полтавці знесли разом із нардепами Бубликом і Капліним огорожу майбутньої заправки.


Полтавці протестують проти забудови. Адже зводити заправку на Дублянщині збираються біля міського пляжу. Старші полтавці нарікають на екологічну небезпеку, мами, які привели на мітинг й своїх маленьких дітлахів, нарікають на відсутність місця для прогулянок їх малечі.

Обурені полтавці розібрали парканОбурені полтавці розібрали паркан

– На місці, яке ось зараз заховане за цим парканом, ще рік тому був чудовий міні-ліс, там було 70 дерев, можна було гуляти з дитиною, дихаючи свіжим повітрям, а не пилом від автомобілів, – скаржиться Олена, молода мама. – А тепер я не знаю, де гуляти з дитиною, щоб було безпечно і недалеко від будинку.

До теми - ПП «Надежда» у Полтаві будує скандальну заправку на Дублянщині за 2,34 мільйона.

Полтавці зібралися. щоб сказати "ні" будівництву заправки

– Ми прийшли, щоб показати, що заправці тут не місце, не потрібна вона під нашими будинками, – каже пані Ольга, представник ініціативної групи мешканців вулиці, де йде будівництво. – Учора забудовники швиденько звели паркан, щоб показати, що будівництво таки почалося. Не бути цьому! Вони будують незаконно, порушуючи усі норми, не дотримуються відстані. Їм все одно, що поряд річка, до якої рукою подати, до будинків приблизно 21 метр, ми міряли. А така відстань надто мала для того, щоб вважатися нормою.

На цьому місці завтра полтавці і нардепи садитимуть дерева і кущіНа цьому місці завтра полтавці і нардепи садитимуть дерева і кущі

Від нарікань полтавці (а їх зібралося більше 30 осіб) взялися до "діла", як висловлювали у натовпі мітингуючих. На чолі з нардепами Юрієм Бубликом та Сергієм Капліним мітингувальники зайшли на огороджену територію та розібрали паркан.

– Завтра, о 14 годині, пропонуємо усім вам прийти, принести дерево, кущі калини чи інших культур, будемо насаджувати парк, – промовив Юрій Бублик. – Це буде парк для відпочинку, після того, як висадимо дерева, насадження будуть під пильним наглядом і охороною.

На мітингу був присутній й депутат Полтавської міськради Ігор Лебедик, авто якого нещодавно спалили. Нагадаємо, нещодавно між Ігорем Лебедиком та мером Олександром Мамаєм під час сесії виникла суперечка. До слова, мера також чекали на мітингу, проте він не з’явився.

Міліція прохала журналіста "Кола" не фотографувати людей

На мітингу була помітна група міліціонерів, однак у дії мітингувальників вони не втручалися. Стояли осторонь і спостерігали як полтавці руками і навіть ногами ламали огорожу на чолі із нардепами. Один із міліціонерів спершу намагався примусити журналіста "Кола" не фотографувати місцевість біля майбутньої заправки, мотивуючи своє прохання тим, що журналіст була, як висловився міліціонер, не у спецодязі та не питала дозволу у перехожих фіксувати їх на фотокамеру (адже у громадському місці журналіст має право робити фото, виконуючи редакційне завдання - прим. авт).  Коли ж журналіст показала посвідченння, це теж мало допомогло – страж порядку був переконаний, що для того, аби фотографувати у громадському місці, журналіст має бути у спеціальному одязі. Проте який це має бути одяг, не уточнив.



Били, ламали, щоб перемогла справедливість

Розібрали паркан, який встановили учора, 11 жовтня, приблизно за 10-15 хвилин. Чоловіки-мітингувальники, молодь, Юрій Бублик та Сергій Каплін власноруч розібрали паркан та склали будматеріали, щоб забудовники змогли його забрати. Те, що відбувалося, було схоже на суботник, так жартували між собою полтавці, тягаючи важкі дерев’яні бруски та сам паркан. На завершення нардепи та мітингувальники перевернули кабінку, яка слугувала робочим приміщенням. А от туалет залишили неушкодженим.

– Туалет нехай залишається для відпочиваючих, – закликав не руйнувати вбиральню Юрій Бублик.

Деякі полтавці не втрималися й гепали по паркану ногами, аби той швидше рухнув. Таких "остуджували" нардепи.

– Зносимо паркан обережно, не ламаємо, щоб будівельні матеріали залишилися неушкодженими, – попередив Сергій Каплін.

Проте таку пораду сприйняли не усі. Адже щоб "відновити справедливість", як розповіли мітингувальники, не шкода ніг і рук.

– Аби лише прибрати цей паркан, щоб і духу його не було, – переконаний Григорій Іванович, пенсіонер, що носив дерев’яні дошки.

Дехто з полтавців так захопився, розриваючи свіжу яму з комунікаціями, що зламали лопату.

За годину до початку мітингу на території будівництва працювали робітники. Вони закопували трубу. Їй також "не пощастило", полтавці витягли її за допомогою мікроавтобусу, на якому приїхав Бублик та його помічники.  Ймовірно, такі дії надихнули мітингувальників і подарували їм надію, що будівництво припиниться. Бо після завершення мітингу, коли уже склали усі будівельні матеріали, ніхто не поспішав  розходитися. Натовп полтавців жваво дякував та обговорював майбутній парк, висадити який мають уже завтра, 13 жовтня.

Читайте ще

Полтавці протестують проти будівництва скандальної заправки на Дублянщині ще з минулого року

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter