Враження полтаців від відпочинку в Криму (фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко10 листопада 2013 о 12:011749 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Враження полтаців від відпочинку в Криму (фото)
Велопохід Керченським півостровом (Крим) Туристична Україна – не тільки карпатські полонини й курорти Криму.
Є безліч куточків, маловідомих широкому загалу. Учасниця осіннього велопоходу степами Приазов’я зазначила п’ять причин відвідати Керченський півострів у Криму Марина Дощечкіна із Полтави у складі групи з десяти велотуристів з Кременчука, Харкова, Власівки, Сімферополя та Севастополя проїхала більше 400 кілометрів протягом семи днів. Караларський степ В Україні залишилося усього 4% степів, які не розробили під сільськогосподарські угіддя. Чи не найбільшим степовим масивом не тільки нашої держави, а й усієї Європи є Караларський степ. Розташований на півдні Керченського півострова, він простягається на кілька тисяч гектарів. – Степ прорізає ґрунтова дорога. Такого простору ви не бачили ніколи. Море степу і похмуре дощове небо, – пригадує Марина. Караларський степКараларський степ До теми: Найпопулярніші курорти Криму (карта) Генеральські бухти Абсолютно протилежне явище кримським пляжам, перемежованим бетонними буями, – Генеральські пляжі. По суті – морські природні бухти, відокремлені скелястими масивами. – Ми в’їхали в Генеральські бухти неподалік села Золоте. Коли бачиш золотистий пісок пляжу, то розумієш, звідки походить ця назва, – пояснює велотуристка. – Спускатися на пляж із велосипедом доволі важко, а підіймати його нагору – ще важче, але відпочинок на березі того вартий.
Генеральські бухти

Булганакські грязьові вулкани

Неподалік села Бондаренкове розташоване одне з багатьох чудес Криму – Булганакські грязьові вулкани. – Зачувши слово «вулкан», ви можете уявити собі величне природне явище. Але вулкани Керченського півострова вас у такому випадку розчарують. Адже це невеликі конуси. Почекавши хвилин п’ять, ви побачите кілька бульбашок гарячої грязі, яка виривається із надр, – розповідає марина Дощечкіна. – Та все ж ці невеликі вулкани посеред рівнини вражають. До поїздки я не підозрювала про існування чогось подібного в Україні.
Грязьовий вулкан

Аджимушкайські каменярні

Для будівництва міста Керч довгі десятиліття добували каміння – черепашник в Аджимушкайських родовищах. Зараз ці катакомби порожні. – Ми заходили у катакомби абсолютно без перешкод. Говорять, що вони настільки великі, що можна дійти до Керчі. Проте там не радять ходити без досвідченого провідника, бо можна заблукати, – зазначає полтавська мандрівниця. – Спускатися у каменярню було також моторошно, бо на її стелі висять летючі миші. Зробивши кілька фото у світлі ліхтариків, ми швидко пройшли повз них, боялися розбудити зграю.
Аджимушкайські каменярні

Фортеця Єні-Кале

Окрасою Керчі та головню принадою для туристів є фортеця Єні-Кале. Вона розташована у північно-східній частині міста. Марина розповідає, що екскурсія руїнами справляє враження: – Я бувала до цього у Генуезькій фортеці. Турецька башта у Керчі набагато більша, хоч і не так добре збереглася. Найцікавіша споруда – це колодязь. Криниця фортеці Єні-Кале популярна серед туристів та фотографів: споруда з чотирма акуратними баштами.
Фортеця Єні-Кале

Вартість і що потрібно

Витрати на харчування склали 200 гривень з людини. Маршрут походу проклали із щоденним заїздом до населених пунктів, де і запасались їжею. Крім триразового харчування, велосипедисти мали і розраховані по грамах пайки – суміш родзинок і різноманітних горіхів. Калорійний пайок допомагав поповнювати запаси енергії. Окрема людина у поході забезпечувала технічну підтримку. Механік мав із собою запас деталей до всіх моделей велосипедів, мастило. Кожен учасник окремо мав набір для ремонту камер та ще дві запасні. – Основна рослинність Керченського півострова – жорсткі колючки, через які страждали камери велосипедів. Кожного дня комусь доводилося заклеювати проколи, – розповідає Марина. Зокрема, Марина у поході була відповідальною за комплектацію аптечки. Вартість проїзду із Полтави до Новоолексіївки (потяг Кременчук – Сімферополь), де розпочинається похід, – близько 60-70 гривень у плацкарті. Якщо велосипед не розбирати, то за нього ще потрібно доплачувати як за вантаж.

Переваги велопоходу

Керченський півострів придатний до організації і пішого походу. Проте через великі відстані між туристичними об’єктами краще обирати один із доступних засобів пересування – автомобіль або велосипед. Велосипед дає можливість не тільки відпочити активно та корисно, але й насолодитися краєвидами не через зачинене вікно. До теми: Де в Полтаві туристу винайняти житло

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter