Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "Не вурдалаки" Світлани Талан

Новини
Надія Труш21 грудня 2013 о 08:002123 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "Не вурдалаки" Світлани Талан
Традиційно щосуботи "Коло" пропонує "Вихідні з книгою".


Надія Кучер, журналістНадія Кучер, журналіст

Цієї суботи пропоную Вам, любі читачі почитати книжку "Не вурдалаки" Світлани Талан – історію життя наших з вами бабусь і дідусів. Знайдіть час для читання. І, можливо, сторінки саме цієї книги вам захочеться погортати, відпочиваючи від буднів. Ця книга точно не залишить байдужим нікого!

Ви, мабуть, часто запитували бабусю чи дідуся: розкажіть про своє дитинство. У більшості з них дитинство минуло під час війни і рідні не розповідали усих жахіть, що довелося пережити. Усе те, про що мовчали наші рідні старенькі – у книзі Світлани Талан "Не вурдалаки".

Ви знали, як смакують оладки із цвіту акації? Ви куштували сироп з буряків, який заміняв цукор? В романі, який минулого року увійшов до десятки кращих українських романів, про це написано так, що аж з’являється відчуття неймовірного щему, відчуття того, що написане знайоме до болю. І пригадується, що схожу історію розповідала бабуся, дідусь, старенька сусідка, якій іноді ви купуєте продукти чи бігаєте в аптеку за ліками...



Про книгу розповідати багато немає потреби. Це непотрібно. Цю книгу треба прочитати без жодних порад. Через всю книгу проходить історія кохання в 50 років. Невигадана історія, яку розповідає зі сторінок книги авторка, не лише розповідає за воєнні та повоєнні роки. З кожної сторінки до читача авторка промовляє: слово все ж має велику силу. Воно може навіть убити. Саме так сталося з одним із героїв книги. Діти війни – наші діди і бабусі – мріяли про їжу, красивий одяг. Тепер вони для нас – вурдалаки.  Вони заважають нам у громадському транспорті. Вони обурються, коли ми відмовляємося їм допомогти або банально забуваємо зателефонувати і привітати зі святом. Ми поспішаємо до них, коли допомоги сподіватися немає від кого, а вони усміхаються нам і простягають клуночок із кількома сотнями гривень, що відкладали зі скромних пенсій...Ні, вони не вурдалаки!

Трохи про авторку книги

Світлана Талан – сучасна українська письменниця. Відомостей про авторку кількох книг, які отримали відзнаки на престижних конкурсах, в тому числі й "Коронації слова" – мало. Відомою письменниця стала саме після виходу в світ книги "Не вурдалаки". Народилася 1960 року на Сумщині. Світлана Талан пише романи у жанрі «реальні історії», які їй підказує саме життя, тобто розповідає невигадані сюжети.

Читайте також

«Вихідні з книгою»: «Поховання Аделі» Андрія Кокотюхи

«Вихідні з книгою»: «Історія незалежності України» братів Капранових

«Вихідні з книгою»: «Теплі історії до кави» Надійки Гербіш

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter