Віталій Кличко виступив перед полтавським Євромайданом

ТОП ТЕМА
Олег Дубина15 лютого 2014 о 19:501800 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Віталій Кличко виступив перед полтавським Євромайданом
Політик зустрівся з простими полтавцями.
У Полтаві було неспокійно зі самого ранку. Справа в тому, що один з опозиційних лідерів Віталій Кличко вирішив завітати до Полтави.

Як ми вже повідомляли, вранці невідомий замінував будівлю профспілок, де перед власними однопартійцями повинен був виступити політик. Згодом Кличко в одному з готелів міста зустрівся з представниками преси, а поряд з будівлею на нього вже чекали представники місцевого "антимайдану".

На закінчення своєї подорожі Кличко взяв участь у полтавському Євромайдані. Слід зазначити, що він спочатку планувався на 14.30, але згодом час було змінено.

Біля імпровізованої сцени за півгодини до початку мітингу зібралося близько двох сотень полтавців, але з кожною хвилиною людей ставало все більше. Зазначимо, що далеко не всі прийшли на майдан аби послухати промову опозиціонера.

- Я особисто ніколи в житті не бачила Кличка вживу, - розповіла Юля, полтавка. - Взагалі не цікавлюся політикою, але Кличко мені чимось імпонує. Можливо своїми перемогами в боксі.

На мітингу вистачало людей як молодшого, так і старшого покоління. Можна було помітити навіть кількох полтавців на інвалідних візках.

Поряд зі сценою організатори розташували позашляховик, на якому встановили аудіоапаратуру та імпровізовану сцену для виступу політика. По периметру авто розташовувалися охорона, переодягнена в цивільне.

Сергій КаплінСергій Каплін

Близько 15-ї години полтавці взяли участь у спільній молитві. Зазвучав державний гімн, який дав початок мітингу. Згодом до мікрофону підійшов Сергій Каплін.

- Сьогоднішнє віче має стати переломним в долі Полтави та всієї держави. Країна стоїть на порозі великих змін. Нас не влаштує її "косметична ревізія". Ми з вами повинні отримати нову країну вільних людей, про яку мріяли 20 років.

Юрій БубликЮрій Бублик

Наступним виступив Юрій Бублик:

- Я переконаний, що жодний з людей, які прийшли сьогодні на майдан, стоять зараз не через гроші, а за покликом власного серця. Сьогодні продажні судді виносять продажні вироки. Не має жодного доказу, а людей карають. Судді зараз нас бояться, але може незабаром будуть поважати врешті-решт. Рано чи пізно українець буде господарем на власній землі. Іншого шляху немає.

О 15:15 на майдані з'явився Віталій Кличко. Його виступ тривав близько 20 хвилин. Стільки ж часу поряд з центральним входом до будівлі облради антимайданівці разом з плакатами проводили свій мітинг, в якому взяли участь близько 30-ти людей.  Здавалося, що охорони в будівлі було в рази більше за кількість представників "антимайдану".

- У нас з вами немає часу чекати, - говорить Віталій Кличко. -  Тільки з боротьбою ми зможемо перемогти. Занадто багато часу ми чекаємо, і нічого не змінюється. Влада поділила країну навпіл. В них таке завдання. Не має різниці хто якою мовою спілкується, якою регіону люди. Ми всі українці, і прагнемо жити в сучасній країні. У людей прості вимоги, але їх не дослухається влада.

АнтимайданАнтимайдан

Після завершення промови Віталій Кличко сів в автомобіль та попрямував до Дніпропетровська. Антимайдан досить швидко розійшовся, в той час як мітинг опозиції тривав ще близько години.

Кличко поїхав до ДніпропетровськаКличко поїхав до Дніпропетровська

Більше фотографій з події ви можете переглянути тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter