Чергова ротація у Полтаві: в бій йдуть досвідчені воїни

АТО
Андрій Іванов25 травня 2015 о 14:492374 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чергова ротація у Полтаві: в бій йдуть досвідчені воїни
200 чоловік вирушають терміном на місяць.

Чергова ротація у Полтаві: в бій йдуть досвідчені воїниФоторепортаж Андрія Іванова

Сьогодні, 25 травня, в черговий раз у зону антитерористичної операції відправили міліціонерів-добровольців з батальйону «Полтава» та роти «Кременчук».

– Багато із моїх друзів та знайомих брали участь в АТО, і, на жаль, мені довелося багатьох з них ховати, – говорить боєць з позивним «Сварог». – Тому потрібно стояти за те, щоб хлопці не дарма загинули.

Побратим «Сварога» - Сергій у зону АТО вирушає уже вп’яте, говорить, саме тому, абсолютно не хвилюється. Каже, що настрій у нього бойовий.

– Будемо захищати Батьківщину від загарбників, – говорить він. – Мої думки там – завжди з родиною. Вони мене завжди чекають. За всі ці п’ять ротацій я побачив позитивні зміни на нашу користь. Я думаю, що ворог далі вже точно не просунеться.

Один із бійців на ім’я Володимир, один із небагатьох новобранців, які їдуть у зону АТО вперше. Хоча, він такий же спокійний, як і його більш досвідчені колеги.

– Я хочу захищати свою країну, це треба робити, – пояснює воїн. – Рідні з великим хвилюванням поставилися до цього мого вибору, та сьогодні прийшли усі, як один мене проводити. Я уже познайомився зі своїми досвідченими бойовими побратимами, багато у них розпитував про те, як там. Ми півроку готувалися, займалися багато тактикою, фізичною підготовкою.

– Мій підрозділ знаходиться там, де зараз поновилися бойові дії, – говорить . – По нам ведуть вогонь із танків та САУ. У зв’язку із Мінськими домовленостями ми не відповідаємо. Хоча повірте, була б команда вже б до кордону дійшли. Там недалеко, я там багато відвоював, тому знаю це точно. Завжди краще наступати.

На проводах бійців все було, як завжди: промови, виступ дітей із першого полтавського ліцею, молитва та гімн України. До речі, дітки-волонтери з ліцею отримали грамоти від Архієпископа Полтавського та Кременчуцького Федора за свою підтримку українській армії. Також багато воїнів отримали посвідчення учасника АТО.

Увесь цей час (близько години) бійці стояли на плацу під сонцем у важкому обмундируванні. Втім, головний міліціонер Полтавщини – Олег Бех переконує, у воїнів є і літня форма, якою вони забезпечені усі. До речі, як і медикаментами та продуктами.

– Наші колеги відбувають у Донецьку та Луганську області, – розповів Олег Бех, начальник управління УМВС України в Полтавській області. – Задачі основних – дві: охорона громадського порядку та затримання злочинців.

До теми: У Полтавській області не скрізь справляються із п’ятою хвилею мобілізації, – Головко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter