Чоловіків-біженців на Полтавщині не реєструватимуть без помітки військкомату

АТО
Надія Труш1 липня 2015 о 14:491261 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чоловіків-біженців на Полтавщині не реєструватимуть без помітки військкомату
Відтепер чоловіків-переселенців не реєструватимуть на Полтавщині, якщо ті не матимуть відмітки військового комісаріату.

Чоловіків-біженців на Полтавщині не реєструватимуть без помітки військкоматуУ голови ОДА радилися з приводу мобілізації. Фото Надії Кучер

Очільник області Валерій Головко таким чином збирається виконати план п’ятої хвилі мобілізації.

У Полтавській облдержадміністрації сьогодні, 1 липня, розглядали питання резерву щодо мобілізації. Поповнювати резервні лави захисників вирішили чоловіками-біженцями із зони АТО. Але лише тими, хто офіційно зареєстрований.

– Основним резервом вважаю залучення переселенців, які прибули зі Сходу
України, постійно проживають в Полтавській області. Це чоловіки в процесі працевлаштування або уже працевлаштовані, які мають відповідний для мобілізації вік. Вони мають першочергові обов’язки бути захисниками Вітчизни, – сказав Головко.

Порахувати, скільки чоловіків-біженців перебуває на Полтавщині – складно. Дані різних служби відрізняються.

На Полтавщині офіційно зареєстровані 1140 чоловіків-переселенців, за даними обласного військового комісаріату. Ці дані різняться від даних міграційної служби: там на обліку перебуває 2360 чоловіків віком від 20 до 60 років. На обліку центру зайнятості перебуває всього 175 чоловіків.

На нараді був присутній військовий комісар Борис Павлов. Він розповів, що залучити чоловіків-переселенців буде складно, адже не усі вони зареєстровані, дехто узагалі переховується. До речі, очільник області переконаний, що Павлов має бути в АТО.

– Частина із зареєстрованих чоловіків не проживають за місцем реєстрації. Інші просто ховаються, – сказав Павлов.

Цю проблему обласна влада збирається вирішити, відмовивши чоловікам у реєстрації.

– Потрібно ставити чоловіків на облік у міграційній службі лише після того, як вони стануть на облік у військовому комісаріаті, – заявив Головко. – Вони отримують статус, усі виплати, але разом з тим ці чоловіки не виконують військового і громадянського обов’язку. А ми потім їх шукаємо. Раз на місяць вони з’являються, щоб отримати гарантовані державою виплати. Після цього ми їх не бачимо. А найголовніше, ми не знаємо, на якій території вони перебувають і чим займаються. Тому з сьогоднішнього дня жодної реєстрації без помітки військового комісаріату.

До теми: В Україні стартувала шоста хвиля мобілізації

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter