Про головні проблеми АТОвців розповіли у Полтаві на прес-конференції

АТО
Андрій Іванов27 січня 2016 о 15:261088 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Про головні проблеми АТОвців розповіли у Полтаві на прес-конференції
Роботи більше, ніж піару – саме під таким девізом проходить робота новоствореного Центру допомоги учасникам АТО.

Про головні проблеми АТОвців розповіли у Полтаві на прес-конференціїВалерій Довженко. Фотоархів

Валерій Довженко, голова Центру допомоги учасникам АТО в Полтавській області, сьогодні звітувався з приводу роботи центру.

Він, зокрема, озвучив і найбільш проблемні питання, які хвилюють АТОвців: вихід на пенсію у 55 років та виділення земельних ділянок.

– Учасники АТО, які досягли 55 років, мають право виходити на пенсію як учасники бойових дій, – розповів Валерій Довженко. – Водночас існує «перелік держав, у яких велися бойові дії», у якому ні Україна, ні АТО не зазначається. Це питання ні на місцевому, ні на обласному рівні вирішити не можна. Друга болюча проблема – земля. Органи місцевого самоврядування, які говорять одне і те ж – «землі у межах населеного пункту немає». Учасник АТО має право на 5 ділянок: дві – поза межами населеного пункту, а три – в його межах. За території у межах населеного пункту відповідають органи місцевого самоврядування, а поза межами – «Держгеокадастр».

Серед проблем також називали і пільгове перевезення учасників бойових дій.

Читайте також: В Полтаві почав діяти центр допомоги учасникам АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter