Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартир

АТО
Ольга Правденко25 грудня 2015 о 15:451809 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартир
Родини загиблих хлопців в зоні АТО отримали 2 квартири – одно- і двокомінтану.

Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирКвартири вручили у новому будинку

Сьогодні, 25 грудня двом сім’ям загиблих воїнів в АТО вручили квартири у новому будинку в селі Супрунівка, що біля Полтави.

Квартири подарував забудовник – Василь Шишкін, генеральний директор Полтавського домобудівельного комбінату. Чоловік каже, що це найменше, чим їхня організація може допомогти цим родинам, адже немає нічого дорожчого, ніж захист Батьківщини.

У житлі зроблений необхідний ремонт: покладений ламінат, поклеєні шпалери, облаштована ванна кімната.

Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирПані Людмила втратила в зоні АТО чоловіка

Сім’ї Карпенків та Рущаків не з Полтави, одна родина з Глобинського району, інша – з Кременчуцького. В пані Людмили в зоні бойових дій у серпні минулого року загинув чоловік, Рущаки втратили сина. Нині пані Людмила виховує сина студента і доньку школярку. Каже, що її чоловік для неї не помер, він живе в її дітях. Жінка зауважує, що подарована квартира стала для них справжнім новорічним подарунком.

Читайте також: Уряд виділить грошову допомогу членам сімей волонтерів загиблих в АТОСім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирБатько загиблого в АТО хлопця

– Житлова площа в нас невеличка, ми й не сподівалися отримати житло, ц новина стала неочікуваною і дуже приємною. Хоча квартира й далеко від нашого села, але в мене ростуть діти, можливо, в майбутньому хтось із них пов’яже своє життя із Супрунівкою, – зазначила Людмила Карпенко.

У сім’ї Рущаків син загинув у липні 2014 року, в батьків залишилося 5 доньок, двоє наймолодших нині студентки.

Читайте також: У Глобиному шукають землю для бійців АТО

Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирСім’ї загиблих в АТО

Ключі від новеньких квартир родинам вручив Валерій Головко, голова Полтавської облдержадміністрації та побажав сім’ям триматися і намагатися жити щасливо.

– Тільки з поточного року почала діяти державна програма, за якою в область спрямовано 7 мільйонів гривень, за ці гроші придбана 21 квартрира, в тому числі 16 сім’ям загиблих і 5 – інвалідам 1і 2 групи військовослужбовців, які отримали інвалідність в результаті поранення при виконанні обов’язків в АТО, – коментує Людмила Корнієнко, директор департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА. За державною програмою житло необхідно купувати там, де мешкають родини. Тому ці квартири куплені за спонсорські кошти. Хочу відзначити, що п’ятьом сім’ям в поточному році було придбане житло за кошти міського бюджету: 2 в Кременчуці, 1 в Полтаві, і по 1 у Миргороді та Комсомольську. Станом на сьогодні не має на обліку жодної сім’ї, якій потрібне житло. Однак це не значить, що всі забезпечені належним житлом, тому постійно проводиться моніторинг за місцем проживання.

Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирКлючі від квартири вручив Валерій Головко

ДОВІДКОВО

У Полтавській області 130 воїнів загинуло в зоні АТО, статус сім’ї загиблого встановлений 108 родинам, 10 – нині в порядку оформлення через органи військкомату.

Сім’ям полтавців загиблих в зоні АТО вручили ключі від квартирВ одній із квартир

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter