У Полтаві презентували книгу про Дмитра Коряка

АТО
Андрій Іванов3 лютого 2016 о 16:192267 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві презентували книгу про Дмитра Коряка
В центральній міський бібліотеці презентація книги полтавської поетеси і письменниці Надії Гринь «Дорога в безсмертя».

У Полтаві презентували книгу про Дмитра КорякаФото Андрія ІвановаТвір поетеси присвячений загиблому герою АТО, бійцю «Азова» Дмитру Коряку (бойове псевдо «Брат»), котрий також був активним учасником полтавського та київського Майданів.

– Високий, наполегливий, принциповий, – пригадує Дмитра Анатолій Ханко, заступник голови Полтавської обласної ради, який особисто знав «Брата» як воїна та учасника Майдану. – Він не цікавився політикою, проте, коли відбувався Майдан, став його активним учасником. Він не боявся нічого, багато чого зробив, у тому числі в Полтаві. Люди мають наслідувати його найкращі якості. Якщо б він залишився живий, я певен, що змінив би багато чого в Україні та в Полтаві, відстоюючи інтереси громади.

До речі, Анатолій Ханко частину своєї зарплатні віддав на випуск цієї книги.

Серед запрошених – родичі та бойові товариші «Брата». Андрій Бугрій пригадує той трагічний день.

У Полтаві презентували книгу про Дмитра КорякаАндрій Бугрій

– Ми зробили спробу захопити один із блокпостів у Саханці під Маріуполем, – розповів він. Нам не допомогла артилерія, а там відрита місцевість і все прострілюється. От наша спроба і не вдалася. Ми повернулися на свої позиції та розташувалися вздовж Новоазовської траси. Один із пристрілочних пострілів із міномета забрав життя Дмитра. Він пішов дослідити найближчу лісосмугу, щоб дізнатися, чи немає там корегувальника. У цей момент одна із мін впала біля нього. Ввечері ми знайшли його. Людина загинула від тяжких поранень.

У вересні 2014 Дмитро сам ніс службу на посту усю ніч без нарікань чи прохань його замінити.

– Дмитро найбільш віддана і відповідальна людина щодо несення служби, – продовжує Андрій. – Людина, яка готова ризикувати собою та пожертвувати свій вільний час на службу. Дмитро якісно ніс свою службу без будь-яких корисливих або інших мотивів.

У Полтаві презентували книгу про Дмитра КорякаНадія Гринь

Всіх загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання, а також помолилися за них.

– Щиро сподіваюся, що це тільки перша книга-присвята загиблим нашим воякам, – говорить авторка книги Надя Гринь. – Кожен із них заслуговує на такий же мистецький пам’ятник.

P.S.

Війну не виграти, якщо кожен буде триматися за свою стріху.

Так було у роки визвольних змагань, з 17 по 20 роки,

Все повторюється, історія йде по колу.

Той самий агресор, тож маємо навчитись з того, що було минулих поколінь.

Дмитро Коряк, за кілька днів до загибелі

Читайте також: На Полтавщині бійцям АТО пообіцяли за місяць усунути перешкоди в отриманні землі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter