У Полтаві створили громадську організацію «Укроп»

АТО
Костянтин Корягін27 травня 2015 о 13:572536 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві створили громадську організацію «Укроп»
Громадські активісти шукають додаткові кошти на реабілітацію бійців АТО.

У Полтаві створили громадську організацію Представники ГО «Укроп». Фото Костянтина Корягіна

27 травня відбулася прес-конференція очільників ГО «Укроп». Вони підняли питання щодо захисту прав і свобод учасників АТО, дітей війни та волонтерів. Головою громадського об’єднання став Олексанр Русін, командир 3 роти 16 моторизованої бригади. Його заступниками – Володимир Савченко, волонтер, та Артем Дмитренко, заступник командира роти.

Організацію створили з метою допомогти демобілізованим військовим з адаптацією, працевлаштуванням тощо. На сьогоднішній день для ГО виділили кабінети на Жовтневій, 36 та Жовтневій, 44. Туди можуть звертатися військові щодо питань адаптації. На це виділили кошти з обласної ради – по 95 мільйонів на кожен район. Але, цих коштів не вистачає, і члени ГО намагаються «вибити» ще коштів на реабілітацію.

– Зараз ми займаємося питанням, щоб хлопці, які повернулися з АТО і не мають постійного місця роботи, отримували допомогу, щоб вони могли стати добровільними помічниками міліції, вступити у громадські формування у міських, селищних радах. Вони зможуть отримувати за це невелику фінансову допомогу. Це питання має вирішуватись на найближчій сесії ОДА. 150 тисяч має виділити обласна рада, ще 150 має виділити центр зайнятості, – сказав Олександр Русін.

Також зараз піднімається питання, щодо виділення землі учасникам АТО. За словами Олександра Русіна, у Полтаві його досі не можуть ніяк вирішити:

– Якщо у інших районах це питання вдалося вирішити доволі швидко, у Полтавському, на жаль, так не вдалося. Проблема в тому, що в цьому районі присутня корупційна складова. Це «блатний» район, земля тут дуже дорога, і вона вже розпродана. Тому ми подали вимогу, щоб було виділено землі близько на 200 чоловік, за попередніми розрахунками. Також, щоб військові змогли навчитися сільськогосподарським роботам і змогли вести спільне господарство. Роман Товстий, заступник голови обласної державної адміністрації, взяв «тайм-аут», для того, щоб обдумати це питання та знайти землю на це. Чомусь, навіть в Кременчуцькому районі таких проблем не виникає. Таке враження, що у Полтавському районі та у Полтаві засіли сепаратисти.

Одночасно з цим члени організації намагаються підняти волонтерський напрямок. Взагалі, військові можуть звернутися до офісу об’єднання за адресою Шевченка, 13 А.

Читайте також: Полтавська програма реабілітації демобілізованих не враховує бійців-добровольців