У Полтаві встановили пам'ятну дошку Валерію Боняківському, який загинув в АТО

АТО
Костянтин Корягін28 травня 2015 о 15:511681 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві встановили пам'ятну дошку Валерію Боняківському, який загинув в АТО
Валерій Боняківський загинув у жовтні минулого року, коли вже було оголошене перемир’я.

У Полтаві встановили пам'ятну дошку Валерію Боняківському, який загиб в АТО

28 травня на будівлі 11 школи встановили пам'ятну дошку герою АТО Валерію Боняківському. На відкриття прийшла мама, товариші по службі, однокласники Валерія.

– Валерій був дуже ініціативний. Коли його просили – він робив все. Дуже шкода, що його більше немає з нами, – розповіла класний керівник, Ірина Юріївна.

Валерій Боняківський загинув 16 жовтня 2014 року під селом Нетайлове: їхня група потрапила під мінометний обстріл. Товариші по службі дуже шкодують за втратою:

– Це була та людина, яка могла витягнути всю групу на собі. У нас навіть склалася прикмета: якщо йдеш з Валерієм, обов'язково повернешся живим. На жаль, останнього разу йому не пощастило.

У Полтаві встановили пам'ятну дошку Валерію Боняківському, який загиб в АТО

Церемонію відкриття пам'ятного знаку розпочали з гімну України, потім вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Потім слово взяв товариш по службі Валерія, який розповів декілька історій про їхню службу. Йшов зі сцени він зі сльозами на очах.

У Полтаві встановили пам'ятну дошку Валерію Боняківському, який загиб в АТО

Також слово взяла мати Валерія, яка сказала, що пишається своїм сином, і сподівається, що він залишиться в серцях людей, яких він захищає, назавжди.

Нагадаємо, що взимку у Полтаві відбулася виставка картин Валерія Боняківського. За життя загиблий військовослужбовець захоплювався живописом.

Читайте також: Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter