У Полтаві закликають розірвати угоду з перевізником, водії якого відмовляються возити пасажирів по УБД

АТО
Ольга Матвієнко23 червня 2016 о 10:171326 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві закликають розірвати угоду з перевізником, водії якого відмовляються возити пасажирів по УБД
​Директор ПП «Люг» до бійців АТО: «Ви повинні мені кланятись за те, що я вас вожу».

У Полтаві закликають розірвати угоду з перевізником, водії якого відмовляються возити пасажирів по УБДУ Полтаві вимагають розірвати контракт із перевізником через конфлікт із атовцями. Фото – media.sumy.ua

У Полтаві набирає обертів скандал із перевізниками, які відмовляються надавати гарантовану законом послугу із пільгового перевезення учасникам бойових дій.

Про один із таких випадків написав на сторінці у Фейсбуці депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук:

– Полтава сьогодні знову зганьбилася на всю країну. Як місто, де відсоток вати в мозку перебільшує допустиму норму. Якщо бути більш точним то директор ПП «Люг» (одне із найбільш підприємств Полтави з пасажирських перевезень) шокував своєю фразою: «Ви повинні мені кланятись за те, що я вас вожу», – звертаючись до учасників АТО. Сьогодні це підприємство виставило з автобуса батька загиблого бійця Олександра Мочалова – Ігоря Мочалова. За день до того відмовилися вести за посвідченням УБД відомого вояка «Айдару», співзасновника Центру реабілітації ветеранів АТО, спеціаліста з питань ветеранів війни та учасників АТО при Полтавській ОДА Олександра Алієва. Декілька тижнів тому перевізник викинув з автобусу, а його «друг» побив відомого атовця, учасника бойових дій Івана Деблюка. Те саме траплялося з моїми побратимами, борцями за права учасників бойових дій Тарасом Лелюхом та Володимиром Соломіним. Наразі вже написане колективне звернення ветеранів АТО до міської ради. Основна вимога – розірвання контракту на пасажирські перевезення в Полтаві з підприємством ПП «Люг».

Поки питання із долею перевізника вирішують у владних кабінетах, Олександр Алієв радить бійцям не ігнорувати наданої можливості звертатися на «гарячу» лінію Полтавської обласної ради. Чоловік наголошує: самі бійці, активно звертаючи увагу на проблему, можуть сприяти її вирішенню.

– Багато атовців не розуміють, навіщо дзвонити на «гарячу» лінію облради – 0-800-50-22-30. Відповідь: у міській раді Полтави озвучили цифру – 11 звернень від учасників АТО з приводу пільгового проїзду. І була ремарка: «Ми розуміємо, що ситуація ще гірша, але статистика така». Я вважаю, що КОЖЕН такий факт потрібно фіксувати офіційно. Я так і роблю. Ні з ким не сварюся, нічого не доводжу кондуктору. Беру дані перевізника і телефоную. Далі чекаю офіційної відповіді про вжиті/не вжиті заходи. Це довго, малоефективно, але потрібно проявляти реальну статистику. Коли вона стане критичною – почнуться зміни, – написав Олександр Алієв.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter