Японці у Полтаві робитимуть із переселенок бізнес-women

АТО
Надія Труш15 липня 2015 о 13:222012 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Японці у Полтаві робитимуть із переселенок бізнес-women
Полтава стала одним із українських міст, де стартує пілотний проект з вирішення проблем переселенців.

Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні. Фото Надії Кучер

Сьогодні, 15 липня, у облдержадміністрації підписали Меморандум про співпрацю між Програмою розвитку ООН та місцевою владою. На заході був присутній директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра. Через перекладача він наголосив, що радий співпраці із Полтавщиною.

Адже обласний центр не єдине місто, де діє проект ПРООН (Програма розвитку ООН) "Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні".

Суть проекту, який фінансує Уряд Японії – допомогти знайти роботу переселенцям та почати життя з чистого аркуша.

Допомагають переселенцям не просто так. Ті мають презентувати бізнес-план. За подібною схемою, нагадаємо, працює Міжнародна організація з міграції: вчать переселенців бути бізнесменами. Конкурс на створення робочих місць та підприємницьких ідей для переселенців триває. Обиратимуть кращих, каже Руслан Федоров, керівник проекту.

Руслан Федоров, керівник проекту. Фото Надії Кучер

– Будемо оцінювати стійкість бізнес-плану. Тому вони можуть надходити із будь-якої галузі. Ми спробували створити перші 5 робочих місць за фінансової підтримки Програми розвитку ООН. У центрі надання соціальних послуг для населення ми підтримали створення вакансій, тож відтепер переселенці з Донбасу надають соціальні послуги переселенцям, – говорить Руслан Федоров.

Янтомас Хімстра наголосив, що найбільше переселенців – жінки і діти. Тому для представниць слабкої статі треба створити особливі умові праці, аби ті могти добре виховати своїх дітей.

– Ключ взаєморозуміння у кризових умовах між переселенцями та господарями регіону це працевлаштування переміщених осіб, – переконаний пан Хімстра.

Проект уже реалізують у Харківській, Київській, Одеській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях. Річне фінансування солідне – 6 мільйонів доларів.

Окрім створення робочих місць, переселенцям у Полтаві планують дати підтримку із самозайнятості, психологічну, соціальну та юридичну допомогу. Щоправда, де і яким чином робитимуть це – поки не говорять.

До теми: Куди переселенцям звертатись за допомогою та довідками у Полтаві

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter