В очікуванні повістки і з купою питань

15 січня 2015 о 08:003379 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Днями розпочнеться четверта хвиля мобілізації.

Забрати на Схід 2015 року збираються чи то 50 тисяч осіб, чи то – 104 тисячі.

Мобілізувати можуть як військовозобов’язаних чоловіків, так і жінок. Окрім того, з весни почнуть призивати сильну стать до армії – це ще 40 тисяч цього року. Цікаво, яка доля чекає на цих людей і кого саме все це зачепить? Адже за 9 місяців минулого року, за даними ООН, на Сході загинуло близько 4500 людей (не рахуючи жертв збитого «Боїнга»).А ще дуже багато поранених, які на все життя можуть залишитись інвалідами. Чималий відсоток із цих осіб – наші захисники (чиїсь чоловіки, сини, брати, татусі…).

Усі мої рідні та знайомі чекають повісток, ставлять як журналісту чимало запитань, бо багато незрозумілостей витікає зі всього цього. Наприклад, чому повістки почали приносити ще до підписання указу Президентом України? Чому на деяких підприємствах їх передають через відділ кадрів, а не вручають особисто в руки??? Знайомі говорять, мовляв, ви журналісти, вам мають дати відповіді на такі питання. Дехто з них вже не засинає без снодійного, постійно на нервах, бо вважає, що в них заберуть найдорожчих людей, які, імовірно, не повернуться. Моя колега підготувала цілий список питань про мобілізацію, що «на носі», але вже тиждень не може потрапити на прийом до головного воєнкома області, аби їх йому поставити.

Колектив редакції «Кола» ще і в такий спосіб звертається до воєнного комісара Полтавщини Бориса Павлова – дайте нам інтерв’ю!!! Нас, ЗМІ, часто звинувачують у сіянні паніки, так давайте ж разом її розвіємо! Люди панікують і через нестачу інформації. А тема мобілізації – суспільно важлива!