З'явився перший практичний посібник для прес-служб

18 травня 2016 о 18:401780 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 З'явився перший практичний посібник для прес-служб
За кілька місяців поточного 2016-го року в Україні зафіксовано 27 перешкоджань журналістам. Як правило, частина таких випадків трапляється через нерозуміння представниками влади елементарних правил комунікацій із журналістами.

Дані барометру свободи слова опублікував Інститут масової інформації. У Полтаві таких ситуацій офіційно всього кілька, але насправді в обласному центрі представникам ЗМІ перешкоджають щодня, у різних проявах.

Що ж тоді говорити про журналістів районних центрів. От і виходить, що регіональна журналістика чи не найбільше потерпає від чиновницького хамства та від перешкоджань у здійсненні професійної діяльності. Все це несе за собою «медійний ланцюжок»: влада не йде на повний контакт із пресою, преса використовує офіційні прес-релізи, як наслідок – збільшення паркету у виданнях, тобто більше передрукованих офіційних заяв чи повідомлень і менше якісних журналістських матеріалів.

Покращити комунікацію між владою та журналістами можливо, в Україні вийшов друком перший практичний посібник з організації роботи прес-служб органів влади. «Практичний посібник для працівників комунікаційних структур у органах влади» містить поради з планування роботи прес-служби, планування і підготовки прес-конференцій, організації повідомлень про успіхи та провали, реакції на недостовірну інформацію в ЗМІ тощо.

З'явився перший практичний посібник для прес-служб

Окрему частину посібника присвячено антикризовим комунікаціям, з переліком невідкладних кроків, і того, що варто робити обов’язково, а чого уникати, як боротися з чутками. У книзі йдеться про принципи комунікації представників влади і ЗМІ. Детально розповідається про те, навіщо потрібні ЗМІ і як планувати роботу з журналістами.

Ось кілька цитат, які представникам влади варто знати напам’ять:

  • «Публічність – це одна з найважливіших функцій представника влади. Не хочете? Не подобається? На світі є купа інших, більш камерних і спокійніших професій. Не псуйте собі карму».
  • «Людям не так цікаво, які титанічні зусилля ви доклали, щоб пролобіювати той чи інший важливий закон чи прийняти якесь життєво необхідне рішення. Людей цікавить, як цей закон чи ваше рішення вплинуть на їхнє життя. Погіршить чи полегшить його?».
  • «Вас будуть багато і несправедливо критикувати. Розмовляйте, пояснюйте, переконуйте, відповідайте на питання, слухайте, приймайте допомогу і поради, звітуйте».

Посібник можна отримати, надіславши заявку в Інтернеті за посиланням.

Велике прохання до представників влади, особливо у райцентрах. Будь ласка, виділіть кілька хвилин часу на замовлення книги, яку ви отримаєте безкоштовно. Це допоможе налагодити комунікацію із пресою і, як наслідок, можливо, дотримання порад з книги зменшить шквал критики у ваш бік.

Ідеальна прес-служба існує, для цього варто користуватися посібником для працівників комунікаційних структур в органах влади.