Ідеальна прес-служба Полтавської міськради – що це за явище і чи воно існує?

23 грудня 2015 о 11:051178 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ідеальна прес-служба Полтавської міськради – що це за явище і чи воно існує?
22 грудня у Полтавській міськраді відбулася прес-конференція мера Олександра Мамая і начальника Октябрського РВГУНП в Полтавській області Олександра Терели.

Інформація про захід, що відбувся, з’явилася на сайті міськраді того ж дня, о 16.23.

Тема прес-конференції – об’єднання міської влади і поліції заради боротьби із наркоманією у Полтаві.

– Міська влада та поліція об'єднались, аби викоренити це зло з життя
полтавців. Так, з метою викриття місць, де торгують наркотичними речовинами, по усьому місту були розташовані білборди «Повідом де торгують смертю». З моменту розміщення бордів надійшло більше 40 звернень громадян щодо місця розповсюдження наркотиків. Поліція оперативно реагує на такі звернення. Відбулося більше 20 обшуків, відкриті кримінальні провадження по факту зберігання та розповсюдження наркотичних речовин, – звітують на сайті міськради.

Послухати звіт Мамая і поліцейського запросили майже усі полтавські ЗМІ.

Редакції «Коло» серед запрошених не було.

Якщо про інші заходи, які проходять у міськраді, ми можемо дізнатися від колег та
інсайдерів, то дізнатися час і дату прес-конференцій міського голови виявляється проблемою, яку без допомоги прес-служби майже не вирішити.

Перебравши у пам’яті цей, оцей і ще цей випадок, вирішую напряму дізнатися, чому «Коло» не запросили на важливий захід. Набираю робочий прес-служби Полтавської міської ради. Слухавки не узяли. Набираю мобільний представниці прес-служби Ольги Левченко.

– Було у вас запрошення, на вашій електронній пошті. Надю, ну, буває таке, що не приходить. Але у розсилці ви однозначно були, – відповіла Ольга і пообіцяла наступного разу неодмінно дублювати запрошення ще й по телефону.

Як і будь-яке ЗМІ, наша редакція ретельно стежить за усією інформацією, яка надходить від органів влади, зокрема, міської ради. Однак жодного повідомлення про прес-конференцію 22 грудня «Коло» не отримувало. Останній лист датований 26 січня 2015 року. Сподівалися знайти анонс прес-конференції у чарівній папочці «Спам» – не знайшли.

Для упевненості зателефонували до колег, які були присутні на заході. Вони розповіли, що запрошення в їх редакції надсилали на електронну пошту та запрошували телефоном.

Тож що це було: прикрий випадок, наказ Мамая не запрошувати «Коло» на заходи, погана робота прес-служби?

Наостанок хочу повідомити, що сьогодні, 23 грудня, о 17.00 у приміщенні по вул. Котляревського, 6, розповідатимуть про те, «Якою має бути хороша прес-служба». Олександре Федоровичу, у будь-якому разі працівникам Вашої прес-служби, гадаю, буде корисно відвідати семінар.

Щиро сподіваємося на здоровий ґлузд міського голови і співпрацю з міською радою!