На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання (ФОТО)

Дозвілля
Наталія Сіробаб3 травня 2016 о 14:582425 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання (ФОТО)
Учора до села Дібрівка Миргородського району їхали з усієї України на традиційні кінні перегони.

Цьогорічне свято було значно масштабнішим, ніж зазвичай, і тривало весь день. Крім заїздів риссю, на дібрівському іподромі відбулися Відкриті обласні змагання Полтавської області з конкуру.

На Полтавщині відбулися кінноспортивні змаганняФото Ольги Матвієнко

Після того, як прозвучав Гімн України, змагання відкрили організатори заходу – директор філії Дібрівський кінний завод №62 ДП «Конярство України» Микола Радченко та президент Федерації кінного спорту Полтавської області Володимир Дорош.

Розпочався театралізований парад, присвячений 240-річчю заснування Орловської рисистої породи, із виведення найкращих коней філії Дібрівський кінний завод №62 ДП «Конярство України». Ці граціозні тварини-рекордсмени неодноразово топтали бігові доріжки на іподромах інших міст і здобували призи на виставках.

На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання

Читайте також: «Урятувати всіх коней усього світу» – ідея притулку для тварин «Пегас»

Продовжили дійство керівники Дитячої юнацької кінноспортивної школи Анастасія та Олександр Богачі, а також їхні вихованці, продемонструвавши своїх шляхетних чотириногих красенів.

– У нас був давній задум – щоб усі конярі Полтавщини виступили в одному місці, – каже директор філії Дібрівський кінний завод №62 ДП «Конярство України» Микола Радченко. – Цього року з головою Федерації Володимиром Дорошем ми реалізували цю ідею. Володимир Миколайович запросив конкуристів, ми представляємо «рисачників». Тож таким чином ми об’єднали програму, і всі коні області сьогодні виступатимуть на нашому іподромі.

Очільник ДКЗ №62 жартує, що цьогоріч призовий фонд більший, аніж минулого року, адже інфляція. Зазначає, що нагороди однакові як для спортсменів, які беруть участь у рисистих перегонах, так і для тих, хто змагається у конкурі.

Далі на глядачів чекали шість захопливих заїздів риссю, у трьох із яких перемогу здобув досвідчений майстер-тренер Григорій Назаренко. Зокрема, у I, II та VI заїздах він був першим на конях Паланзі, Жофреї та Вологді. У третьому заїзді призове місце посів наїзник Ігор Родіонов на жеребці Цельсію. У IV заїзді перемогла наїзниця Вікторія Орлова на сірій кобилі Орловської породи Шаболовці. Перше місце у V заїзді – за тренером-наїзником І категорії Андрієм Прокопенком на жеребці Гаспарі.

Варто сказати, що боротьба за перемогу подекуди була доволі напруженою, коні приходили «голова в голову» і доводилося переглядати фотофініш, щоб визначити результат.

На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання

У перервах між заїздами гостей розважали вихованці Дібрівської дитячої кінноспортивної школи. На граціозних скакунах вони виконали вальс, східний екзотичний та циганський танки, а також, щоб повеселити публіку, пограли в киз куу (національна кінна гра в Казахстані та Киргизстані). За правилами цієї розваги, хлопець має наздогнати дівчину на повному галопі та спробувати її поцілувати, а та у відповідь має наздогнати парубка та дати йому кийка.

На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання

Готувала номери разом із дітлахами керівник кінноспортивної школи Анастасія Богач, яка близько року тому переїхала сюди з Красногорівки Донецької області.

Читайте – Родина переселенців із Донеччини евакуювала на Полтавщину цілу кінноспортивну школу

Після заїздів глядачі перемістилися на конкурне поле. Цього дня перешкоди брали представники Дібрівської та Олександрійської кінноспортивних шкіл, лубенської СК «Замкова гора» та інших приватних підприємств.

На Полтавщині відбулися кінноспортивні змагання

Довідка «Кола»:

Конкур – вид кінного спорту. Вершник на коні повинен пройти маршрут, долаючи встановлені перешкоди, що складаються з окремих дерев’яних частин. Якщо зачепити бар’єр, він легко руйнується, запобігаючи травмам і падінням учасників змагання.

СК «Замкова гора» функціонує у Лубнах уже протягом дев’яти років. Там працюють із дітьми-інвалідами й просто вчать дорослих та дітей верхової їзди.

– Ми змагаємося з подолання перешкод заввишки 80 сантиметрів, 1 метр та 1,2 метра. У нас троє коней – Гренада, Діабель, Венера. Верхи четверо учасників Олександр Івахненко, я, Олександр Кудрик та Денис Павленко, – розповідає тренер школи Алла Івахненко.

Тож місця у змаганнях із конкуру цього дня розподілилися так:

1-й тур: категорія «Аматори»: 1-ше місце – Олександр Івахненко (СК «Замкова гора» м. Лубни), 2-ге – Денис Павленко (СК «Замкова гора» м. Лубни), 3-є місце – Олександр Богач (ДКЗ №62).

Категорія «Діти»: 1-ше місце – Марина Єрошкіна (ПП Махіня Олександр), 2-ге місце – Павло Михайленко (ДКЗ №62, 3-є місце – Лідія Джеха (ДКЗ №62).

2-й тур: 1-ше місце – Олександр Амуров (ПП, Кіровоградська область), 2-ге місце – Олександр Богач (ДКЗ №62), 3-є місце – Антон Шевченко (Олександрійський кінний завод №174).

3-й тур: 1-ше місце – Антон Шевченко (Олександрійський кінний завод №174),

2-ге місце – Єлизавета Павлова (Стайня на Пивисі, Кременчуцький район),

3-є місце – Марина Єрошкіна (ПП Махіня Олександр).

– До змагань із конкуру ми готувалися і на дібрівських, і на красногорівських конях. Ми не ділимо «ваші-наші», коні всі разом працюють. Наші учні, місцеві відвідувачі кінноспортивної школи 13-річна Лідія Джеха та Павло Михайленко, вже отримали призові місця у конкурі, – розповідає Анастасія Богач. А чоловік Анастасії Олександр цього дня здобув третє місце в категорії «Аматори».

Після змагань свій виступ глядачам подарував Оркестр НАОНІ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter