Полтавці на ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену для батальйону (фото)

Дозвілля
Юлія Обелець30 серпня 2015 о 15:151665 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці на ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену для батальйону (фото)
У духовній столиці відбувається черговий благодійний ярмарок, де збирають кошти на потреби воїнів АТО.

Цього разу організатори торжища змінило місце проведення та спробували обійтись без майстрів.

Дійство розпочалось о 12 годині 30 серпня в парку "Перемога". Відвідувачів на почтаку – небагато.

Полтавці на благодійному ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену батальйону (фото)

– Сьогодні ми проводимо черговий наш ярмарок. Місце проведення змінили, оскільки він проходить в рамках «Рок-н-болу», – розповіла Наталія Гранчак із Полтавського батальйону небайдужих. – Але наступного разу ми повернемося до собору. Цього разу вирішили не запрошувати майстрів, а виставити на продаж роботи наших волонтерів, адже розуміємо складність нинішньої економічної ситуації серед населення. Люди бідніють, готуються до зими (про подорожчання комунальних тарифів, – автор). Тому немає нічого дивного у тому, що полтавці стали менше робити пожертв. Можемо похвалитись новинками – волонтери вже почали шити одяг, робити власні вишиванки та ляльки – все це можна побачити на сьогоднішньому ярмарку. Смаколики також готували наші волонтери.

Нагадаємо, 29 серпня стартував футбольний турнір Полтавського «Рок-н-болу»

Проте на ярмарок майстри все таки завітали. Зокрема Наталія Дмитренко, донька відомої творчої родини Пілюгіних, ткала під відкритим небом логотип Полтавського батальйону небайдужих.

Полтавці на благодійному ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену батальйону (фото)Наталія Дмитренко почала ткати гобелен для батальйону

– Сьогодні я тільки розпочала роботу, думаю, знадобиться десь півмісяця, аби виткати повністю, – розповідає Наталія Дмитренко. – Це якщо працювати вдень по 8 годин без перерв. Протягом дня виходить ткати по 10-20 сантиметрів.

Зі слів організаторів дійства, кожен бажаючий сьогодні може не лише побачити як виготовляють гобелени, а й долучитись до ткання логотипу батальйону, під керівництвом відомої майстрині. Готовий гобелен згодом подарують батальйону.

Серед учасників благодійного торжища – Володимир Мирний із онукою. Аби допомогти нашим хлопцям на Сході, письменник приніс екземпляри своєї книги «В коронах інею тополі», яка вийшла на світ кілька місяців тому.

Полтавці на благодійному ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену батальйону (фото)Володимир Мирний з онукою

– Всі події, які відбуваються нині на Сході України, спонукають нас підтримати, зокрема, поранених наших захисників, – пояснює письменник свою участь у ярмарку. – Якась лепта грошова, яку ми тут вторгуємо, має піти саме на потреби наших воїнів. Моя книга видана кілька місяців тому, складається з 10 розділів. Перший так і називається «Війна», де вірші присвячені нашим захисникам, політиці Путіна, Революції Гідності і тому, що Україна обов’язково переможе…

До речі, до книги увійшли і вірші онуки Володимира Мирного. Вона також долучилась до ярмарку.

Полтавці на благодійному ярмарку можуть долучитись до плетіння гобелену батальйону (фото)Речі з території неоголошеної війни

Також на торжищі можна придбати речі із зони неоголошеної війни – волонтери розклали їх на окремому столі. Окрім цього, гостей ярмарку закликали придбати вінки, картини та різноманітні прикраси ручної роботи. Усі бажаючі могли допомогти волонтерам плести маскувальну сітку, зробити своєму чаду аквагрим та послухати концерт.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter