Активісти провели громадську атестацію полтавському чиновнику

Влада
Ольга Матвієнко18 грудня 2014 о 13:061355 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Активісти провели громадську атестацію полтавському чиновнику
Артем Чубенко протягом шести місяців працює на посаді начальника управління інформації Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю.

Активісти провели громадську атестацію полтавському чиновникуАртема Чубенка проатестувала громадськість. Фото – np.pl.ua

18 грудня активісти громадської організації «Громадський Майдан Полтавщини» запросили чиновника відзвітуватися за роботу, проведену за цей час.

Окреме питання виникло у громади про відкритість конкурсу на заміщення посади керівника управління. Адже повідомлення про вакансію опублікували у комунальному виданні «Село полтавське» і на сайті Полтавської ОДА, оминувши увагою найбільшу за тиражем комунальну газету обласної ради «Зоря Полтавщини».

– Ми думаємо, що повинен прийти новий голова Полтавської облдержадміністрації, буде розміщене оголошення про заміщення вакантної посади не тільки в тій газеті, яку читають в області люди в селах, а й у місцевих виданнях. Тоді більше людей подадуть свої кандидатури і пройде відкритий конкурс, – розповів Володимир Дащенко, представник громадськості.

Але головне, що цікавило присутніх на засіданні, рівень професійних знань Артема Чубенка, необхідних не тільки при роботі на посаді, а й при проходженні екзамену під час конкурсу на заміщення вакансії. Під час спілкування активісти задавали Артему Вікторовичу запитання по тих нормативних документах та законах, знання яких є однією із вимог до кандидата на керівну посаду профільного управління.

Для визначення рівня знань задавали питання, які містилися в екзаменаційних білетах. На частину із них чиновник відповів частково, на частину відповіді не знайшов. Насамкінець взагалі відмовився відповідати на запитання зі знання Конституції та профільних законів «Про інформацію», «Про державну службу» та інші. Аргументував це тим, що він не юрист і відмовляється відповідати на запитання юридичного характеру.

– Сумно від того, що ми сьогодні почули. Ми не почули конкретно нічого: над чим буде працювати департамент і управління, як його структурний підрозділ, над якими ідеями, що буде писатися і про що. Скільки ми сьогодні задали питань і Артем Чубенко практично на жодне із них не відповів, – прокоментував почуте на засіданні Володимир Дащенко.

За результатами народної атестації громадські активісти із різних організацій планують подавати до облдержадміністрації пропозицію про чергове оголошення посади начальника управління інформації вакантною.

– Сьогодні я звітувався перед громадою за свою піврічну роботу, - прокоментував сьогоднішю народну атестацію Артем Чубенко. - Звіт прозвучав, можливо, трохи сухувато, але така мова цифр. Розказав про своє бачення роботи зі ЗМІ, в тому числі у частині фінансування висвітлення ЗМІ та підтримки комунальних газет. Все стало цікавішим, коли почали задаватись питання. Громадську організацію, яка ініціювала даний захід не особливо цікавив мій звіт. Їх вочевидь цікавила перевірка: чи зможу я процитувати закони та підзаконні акти. Безумовно, в своїй роботі ми використовуємо всі ті положення, закони, укази та доручення. Але цитувати. Вибачте. Хочу додати що 6 місяців роботи ГО «Майдан Полтавщини» (не плутати з Полтавським майданом, куди входять різні представники майдану. В тому числі і я, як куратор полтавського майдану від ВО Свобода) досить настирливо намагався намалювати з мене такого собі корупціонера. За їхньої подачі я вже пройшов перевірку прокуратурою, Антимонопольним комітетом і скоріш за все СБУ, так як лист до них точно був, а з прокуратурою спілкувався особисто. Звісно, до мені всі ті питання були закриті, так як корупцією я не займаюсь. Але хлопців такі відповіді органів вочевидь не задовольнили. Тепер розпускаються байки про те, що я списував на вступному істипі на посаду, вочевидь, всі члени комісії – мої спільники, бо підписалися під протоколом про проходження конкурсу. Люди настільки втратили сором, що не цураються заявляти такі речі на камеру телеканалів. Крім як наклепом, це не назвеш.Як я казав вище, наразі хочуть довести мою начеб-то непрофесійність та постійно «по-дружньому» пропонують мені залишити посаду. Звісно, я не працював до того в органах державної влади. Але я маю за плечима 10 років роботи в медіакомпанії, управлінський досвід, вищу освіту менеджера з економічним нахилом та бажання нести через всю свою діяльність любов до національної ідеї. А хтось в очевидь просто відпрацьовує гонорари.

Нагадаємо, що внаслідок судового рішення та визнання Олега Пустовгара винним у корупційному порушенні, досі залишається вільною посада директора Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю.

Свободівець голова Полтавської ОДА Бугайчук заявив про складання повноважень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter