Бути чи не бути Сорочинському ярмарку

Влада
Ольга Матвієнко10 липня 2014 о 10:012301 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Бути чи не бути Сорочинському ярмарку
Полтавська область уже готується до найбільшого ярмарку в регіоні, але питання, чи відбудеться він цього року, остаточно не вирішили.

Бути чи не бути Сорочинському ярмаркуСорочинський ярмарок у 2014 році під питанням

Як повідомили у прес-службі Полтавської облдержадміністрації, 8 липня відбулася нарада усіх державних підрозділів, які задіяні в організації Сорочинського ярмарку. Говорили про проблеми та шляхи усунення.

Головне питання – чи відбудеться торжище у Великих Сорочинцях, коли на Сході триває АТО. Хоча і дату проведення назвали – 18-24 серпня. А кабмін видав наказ про те, що Полтавська ОДА має стати співорганізатором ярмарку разом з ТОВ «Сорочинський ярмарок».

Остаточно рішення про проведення Сорочинського ярмарку прийматиме Уряд. Проте потрібно врахувати не тільки складну ситуацію в країні. На фінансування організації необхідні 4,5 мільйонів гривень з бюджетів різних рівнів. Друге питання – вимога до посилення безпеки. Для цього правоохоронці повинні діяти більш жорстко, але начальник УМВС області Іван Корсун зазначив, що працівників просто не вистачить. Багато із них беруть участь в антитерористичній операції у східних областях.

А посилити безпеку при такому напливі людей до Миргородського району, певно, потрібно буде:

– Миргород – це не Полтава. Так звані відпочивальники зі східних регіонів на сьогодні мають різні настрої. Зафіксовані прояви сепаратистських висловлювань та вчинків, – зазначив Юрій Коваленко, голова Миргородської РДА.

Громадські організації та представники багатьох райдержадміністрацій переконані, що є більш нагальні напрямки, куди можна направити гроші, виділені на проведення Сорочинського ярмарку.

У підсумку наради вирішили, що подальше обговорення, чи потрібно проводити ярмарок цього року і пропозиції до його організації, буде проводитися ще у територіальних громадах.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter