Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» (+відео)

Влада
Надія Труш26 лютого 2016 о 14:421394 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» (+відео)
Депутати затвердили програму «Турбота» на 46 мільйонів без змін.

Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» . Фото Юлії Обелець

Учора, 25 лютого, депутати Полтавської міськради о 19 годині проголосували за програму соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота». Ця програма за деякий час до голосування встигла стати міським скандалом. Депутати кількох фракцій категорично виступали проти і неодноразово вимагали відправити «Турботу» на доопрацювання, та прибрати з неї деякі видатки.

Така ситуація склалася тому, що деякі депутати вважають, ніби мер Олександр Мамай піариться за бюджетні кошти. Зокрема, частина обранців обурені, що видатки на «Турботу» планують збільшити, а пропозиція скасувати передплату газет ветеранам, привітання пенсіонерам, та видачу премій бюджетникам залишилася не прийнятою.

Але 68 питання порядку денного, що стосувалося затвердження програми «Турбота» на 2016 рік, все ж прийняли швидко і без скандалів.

Ми запитали думки депутатів, які, власне, були серед тих, хто пропонував задля більшої ефективності внести зміни до програми.

Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» (+відео)Юліан Матвійчук. Фото rada-poltava.gov.ua (3 шт)

– На сесії ми були єдиними, хто проголосував проти програми, я наполягав на тому, щоб прибрали 19 мільйонів гривень бюджетникам, 200 тисяч гривень на пенсіонерів та 1,3 мільйонів гривень на «Полтавський вісник». Пропонував переправили ці кошти на розвиток малого бізнесу або на управління охорони здоров'я. Натомість, на жаль, навіть ППЛ (Партія простих людей Сергія Капліна – прим.авт) проголосували «за». Тепер, якщо будуть на мої проекти рішень казати, що не достатньо бюджетних коштів, «Турботу» згадуватиму під час кожної сесії міської ради, – прокоментував депутат міськради Юліан Матвійчук (ВО «Свобода»). – Можна внести питання про зміни до програми, але лише 6 депутатів були проти під час голосування. Кожен боїться голосувати.

Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» (+відео)Ігор Окіпнюк

Подібну позицію зайняв і депутат Ігор Окіпнюк («Самопоміч»).

– Щодо питань програм, то ми голосували або проти, або утримувалися від голосування. Щодо безпосередньо програми «Турбота», зазначу, що її публічно не обговорювали, ефективність цієї програми не доведена, як і інших програм, – пояснив свою позицію депутат.

До теми: Сесія Полтавської міськради тривала приблизно вісім годин (оновлено, відеотрансляція, фото)

А його колега по депутатству, Володимир Печериця («Блок Петра Порошенка «Солідарність») вважає, що «Турботу» змінюватимуть.

Чому депутати Полтавської міськради провалили голосування за скандальну «Турботу» (+відео)Володимир Печериця

– Програму ще будуть продовжувати розглядати на депутатських комісіях, прийматимуться рішення про можливі зміни. Тому говорити, що видатки в рамках виконання програми залишаться такими, як за них проголосували, не треба. Зміни можливі, будемо над цим працювати. Упевнений, що в цьому питанні знайдемо порозуміння із депутатами незалежно від приналежності до тих чи інших політичних партій, – сказав Володимир Печериця.

До теми: Мер Полтави розповів, як "обходить" закони, про скандальний басейн та пам’ятник Мазепі (ВІДЕО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter