Депутат «Самопомочі» подав до суду на Полтавську міську раду

Влада
Ольга Матвієнко18 травня 2016 о 12:4713081 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутат «Самопомочі» подав до суду на Полтавську міську раду
Вимагають визнати незаконною проведену 29 березня сесію.

Депутат «Самопомочі» подав до суду на Полтавську міську радуПредставник «Самопомочі» на сесії міської ради 29 березня вимагає дотримання закону. Фото Андрія Іванова

20 травня в Октябрському районному міста Полтави відбудеться перший розгляд позову депутата Ігоря Окіпнюка до Полтавської міської ради.

Депутат фракції «Самопомочі» в адміністративному позові вимагає визнати протиправними дії суб’єкта владних повноважень.

– Як і обіцяли, подали адміністративний позов про визнання дій міського голови та інших посадових осіб Полтавської міської ради не законними стосовно призначення та проведення позачергової сесії, яка відбулася 29.03.2016 року і на якій було прийнято ряд резонансних і важливих питань для життя територіальної громади міста, – написали на сторінці полтавського осередку партії у Фейсбуці.

Також направили вимогу до голови постійної комісії Полтавської міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, Регламенту, депутатської етики та антикорупційної політики Сергію Луценку. У листі йдеться про те, що сесію скликали і провели із грубим порушенням норм чинного законодавства та Регламенту міськради. Зокрема, про те, що сесія відбудеться депутатів повідомили лише за чотири дні, а не за 10, як це передбачає закон.

Також проекти рішень, які розглянули на сесії, оприлюднили менше ніж за 20 днів.

Сергія Луценка, як голову профільної комісії, просять з’ясувати причини цих порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності винних.

Перше засідання по справі призначили на 9.00. Адреса: м. Полтава, вул. Навроцького 5 (Октябрський районний суд м. Полтави), суддя Савченко А. Г.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter