Керівництво Полтавщини і представники проекту GIZ обговорили нові напрямки співпраці

Влада
Юлія Обелець31 травня 2016 о 08:48678 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Керівництво Полтавщини і представники проекту GIZ обговорили нові напрямки співпраці
​Серед перспектив — міжмуніципальне співробітництво, створення комунальних підприємств, прокладання сучасних Інтернет-мереж і підготовка управлінських кадрів.

Керівництво Полтавщини і представники проекту GIZ обговорили нові напрямки співпраціКерівництво Полтавщини і представники проекту GIZ обговорили нові напрямки співпраці. Фото надані прес-службою Полтавської ОДА

Обласна влада 30 травня зустрілися з делегацією Проекту «Реформа управління на сході України», що впроваджується німецькою федеральною установою GIZ.

З міжнародними експертами GIZ керівництво області зустрічається не вперше, зважаючи на плідну й тривалу співпрацю. Тому зустріч радше нагадувала спілкування давніх знайомих і партнерів, – йдеться у повідомленні Полтавської ОДА.

Як наголосила керівник проекту Арлетт Стоянович, цього разу експерти приїхали, щоб підвести певні підсумки тих проектів, які реалізувалися на теренах Полтавщини у минулі роки, та обговорити перспективні напрямки співпраці, які цікавлять місцеву владу. В Україні делегація перебуватиме два тижні. За цей час представники GIZ проведуть перемовини про подальшу співпрацю як на національному, так і на регіональному рівнях.

Говорили, зокрема, і про нещодавнє навчання у Німеччині в рамках проекту GIZ. Як прокоментував перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, завдяки тій поїздці на Полтавщині з’являться ще щонайменше 5 нових об’єднаних територіальних громад.

Серед перспективних напрямків, які область готова розвивати разом з проектом GIZ, Валерій Головко насамперед назвав міжмуніципальну співпрацю. На сьогодні область займає перше місце в Україні за кількістю підписаних угод про міжмуніципальну співпрацю. Наступний крок, зазначив експерт Проекту Штефан Драгер — якісна реалізація таких угод. У їх рамках, зокрема, на Полтавщині можуть створювати і сучасні пожежні служби в різних районах якраз на умовах співпраці різних громад, зокрема і об’єднаних.

Ще один напрямок — це створення сучасних комунальних підприємств в районах, містечках і селищах. Тим паче, що ті ж об’єднані територіальні громади вже звертаються до обласної влади, Офісу реформ з проханням допомогти створити такі підприємства і правильно розрахувати тарифи на комунальні послуги.

До теми – На Полтавщині цьогоріч уже побували п’ять іноземних делегацій

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter