Мер Полтави розповів про вступ до «Асоціації міст України»: «Подивимось, які переваги» (відео)

Влада
Андрій Іванов27 квітня 2016 о 16:491433 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мер Полтави розповів про вступ до «Асоціації міст України»: «Подивимось, які переваги» (відео)
Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати ухвалили рішення вступити до «Асоціації міст України».

Мер Полтави розповів про переваги вступу до «Асоціації міст України» (відео) Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати ухвалили рішення вступити до «Асоціації міст України». І погоджують це питання. Платити потрібно буде за членство близько 80 гриОлександр Мамай. Фортоархів

Платити потрібно буде за членство близько 80 гривень на рік. Що ж до вступу в асоціацію, то вже після сесії, вдосталь засперечавшись з активістом Олександром Масюком, Олександр Мамай пояснив, чому раніше не хотів вступати туди, а зараз такі вирішив доєднатися.

- Три роки тому, була в Україні фінансова криза. Держказначейство не платило ніяких коштів. Виділяли максимум до 10 тисяч в день. На той час вісімдесят тисяч гривень було майже десять тисяч американських доларів. Тому ці кошти для міського бюджету були дуже великі. За попередньої влади Полтава в асоціації була майже не представлена. А кошти потрібно було платити. Я прийняв рішення зекономити бюджет. Зараз у нас уже були розмови з головою «Асоціації міст України» Віталієм Кличком, мер Києва. На потрібно спочатку вступити і на рівні наших представників і буде визначена подальша наша доля в асоціації. Оскільки кошти потрібно сплатити у кінці року, то ми зможемо подивитися які саме будуть плюси для Полтави.

Довідка «Кола»:

Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї: захисті законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні.

Для виконання своїх цілей і завдань Асоціація міст України:

представляє та захищає інтереси міст у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів та інших органах центральної влади;

розробляє пропозиції щодо внесення змін до законодавчої бази місцевого самоврядування та управління на місцях;

розробляє законопроекти та інші нормативні акти, що стосуються життєдіяльності міст;

розробляє пропозиції до Закону про Державний бюджет та сприяє їх затвердженню Парламентом України;

надає інформаційну, організаційну та консультативно-експертну допомогу містам-членам АМУ;

займається розробкою навчальних програм з проблем підготовки муніципальних кадрів;

налагоджує зв'язки з іноземними та міжнародними організаціями, чия діяльність спрямована на вирішення проблем місцевого самоврядування;

допомагає містам в налагодженні побратимських зв’язків.

Читайте також: Спорткомплекс у Гребінці хочуть зробити однією з основних баз підготовки спортсменів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter