Активісти після четвертої сесії міської ради "наїхали" на мера Полтави (відео)

Влада
Андрій Іванов27 квітня 2016 о 14:002983 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Активісти після четвертої сесії міської ради "наїхали" на мера Полтави (відео)
40 основних питань та одне додаткове розглянули на сесії міської ради.

Четверта сесія Полтавської міської ради сьомого скликання: текстова онлайн трансляціяФотоархів

Поки що можете почитати список питань, які розглядатимуть депутати.

О 9:50 у залі було дуже мало депутатів, тому виникали сумніви у тому, що сесія розпочнеться вчасно.

9:52. Прийшов депутат Шамота. Раптом вам ця інформація буде цінною.

9:55. До початку сесії п’ять хвилин, а скандалів немає. Дивно…

9:57. Ось і відео ми для вас знайшли.

9:59. Як бачимо, відеотрансляція така собі, щоб не сказати погана (ой, сказав), тому продовжуємо текстом.

10:02. Сесія вчасно не почалася. Прийшов Мамай і кличе Оксану Антонівну. Також питає «де Масюк», мабуть, не може без свого радника. 33 депутати прибуло із 42.

10:05. Мамай зрадів, що немає «Бременських музикантів», як минулого разу. І на радощах відкрив сесію.

10:09. Виступають громадяни, згідно регламенту.

10:11. Прийшов Масюк.

10:13. Відео трансляції тепер працює нормально.

10:14. Виступала мешканка Рибців, яка жалілася на те, що у них збудували незаконно сауну. Олександр Мамая її нетактовно перебив, сказавши раз п’ять підряд слово «Розберемось». Олег Блохін, колишній тренер «Динамо» казав «Будем разбираться». Олександр Мамай каже «Розберемось». Олега Блохіна відправили у відставку…

10:18. Цікаво, що депутати НЕ слухають виступів громадян. Більшість спілкується між собою.

10:23. Ось тепер усі працюють. Депутати затихли та слухають.

10:25. Ще два виступи громадян залишилися. Представник Конгресу українських націоналістів вимагає, щоб депутати виступали українською мовою. Пропонують, щоб той, хто не володіє державною мовою, свою промову починав словами: Вибачте, але я буду говорити мовою окупанта. Мамай відповів: Так Полтаву ж ніхто не окупував. Масюк обурився, Мамай відповів: Вийми руки з карманів.

Так, шановні читачі, така у нас сесія, такий мер… Не знає, що "кармани" українською - кишені.

10:31. Депутати з лічильної комісії обрали собі голову – Дмитра Сенчаковича із «Самопомочі». Виключили питання: 31 та питання 33. Нагадуємо список питань - тут.

10:37. Включили питання «Про реформування комунального друкованого видання «Полтавський вісник».

10:40. Затвердили порядок денний.

10:45. З формулюванням «Давайте спробуємо» депутати голосують до вступу до «Асоціації міст України». І погоджують це питання. Платити потрібно буде за членство близько 80 тисяч гривень на рік.

10:54. ВІП-місця на сесії спеціально для заслужених журналістів. Недорого.

Четверта сесія Полтавської міської ради сьомого скликання: текстова та відео онлайн трансляція

10:57. Мамай цитує спочатку «Машину времени», а потім Пушкіна, а далі каже: «Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Ленин». Та додав, що мову окупанта треба знати.

Що це було? Над відповіддю працюють найкращі психіатри Полтави.

11:03. З жартами депутати прийняли ще два питання.

11:11. Що ж дуже вже часто Олександр Мамай апелює до Масюка.

11:15. Голосування по технічним питання проходить дуууууууууже довго. Адже кожен депутат вголос озвучує своє рішення голові лічильної комісії. Олександр Мамай обіцяє, що скоро встановлять систему «Рада» і буде швидше.

11:21 11 питання вже. Розігналися наші депутати, як Луіс Хемілтон. Луіс Хемілтон, хто не в курсі, пілот «Формули-1».

11:23 Питання про тимчасові споруди виявилося дискусійним. Більшість споруд – мають розташовуватися на площі Слави перед південним вокзалом. Депутат Бойко з «Самопомочі» говорить, що вокзал – ворота міста і виглядати так неохайно не може. Крім того, він акцентує увагу на те, що сквер розташований на захороненні другої Світової війни. Там були поховані мирні жителі, які були розстріляні Німецькими військами. Якщо це підтвердиться, це означає, що на цьому місці потрібно відкрити меморіал жертвам війни.

11:30. Мамай каже, що якщо б його діди, які загинули в Другій світовій війні, взнали, що робиться в Полтаві, вони б встали та відлупцювали свого онука. Самокритично.

11:31. Цитати великих людей. «Масюк, ти не руку підіймай, а сходи мені кофе принеси» О.Мамай. Так, так, саме - «кофе».

11:33. Ямщиков зі «Свободи» каже, що проблема тимчасових споруд значно ширша. Адже у нас Полтава ризикує перетворитися на «Столицю бургерів та шаурми». Тому він пропонує встановити норми функціонування цих споруд. Говорить, що готовий очолити тимчасову комісію, яка розробить правила, щодо ларьків та зовнішньої реклами.

11:36. «Будемо палити кіоски» - каже Масюк. «Дивись, щоб тобі уси не підпалили» - каже Мамай. У результаті рішення про тимчасові споруди прийняли одноголосно.

11:42. Мамай назвав «Свободу» «агресивною сектою». Каже, що якщо у вас є підтримка громади, то ви маєте право на існування. Адже повії - це також частина громади. За логікою Олександра Федоровича - усі повії голосували за "Свободу", або всі, хто голосував за "Свободу" - повії. Якась незрозуміла логіка...

11:49. «Нажми на кнопку, получишь результат» - цитує групу «Технологія» Олександр Мамай.

11:53. Мамай закашлявся... 20 питання уже погодили.

11:56. Тариф на вивезення сміття потрібно підіймати зараз, бо не плануються ніяких виборних кампаній. Адже коштів, щоб вивозити сміття у комунальників за старими тарифами, вистачить лише до 1 червня. Раніше тариф був 1,70 гривні, а стане… невідомо скільки, бо у проекті рішень цього знайти не вдалося, а ніхто суму не озвучує. Це щодо питання розвитку житлово-комунального господарства Полтави, яку презентував Олексій Чепурко, заступник міського голови.

12:06. Масюк запропонував очолити міську шляхово-експлуатаційну дільницю. Мамай спитав у Масюка де його "кофе".

12:10. Мамай часто згадує не тільки Масюка, а й Леніна. Дивне поєднання.

12:11. Оголосили перерву на 17 хвилин. Мамай питає у Масюка де його "кофе".

12:37. Мамай робить зауваження комусь із депутатів, що у нього костюм та туфлі чорні,
а «носки» - ні. Так, саме «носки», а не шкарпетки. Такий собі «Модний вирок».

12:38. Перерва закінчилася.

12:43. Мамаю весело...

Олександр Мамай на сесії: «Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Ленин».

12:52. Рада працює нормально. Олександр Мамай перестав жартувати, мабуть, жарти скінчилися. Більшість журналістів пішли. Але не представник "Кола". Усі дискутують про пожежну безпеку багатоповерхівок. Ще щодо 27 питання про "Безпечне житло".

13:00. Сесія відбувається у вигляді діалогу Мамая з Масюком, як говорять, розумні люди завжди знайдуть про що поговорити. Це було б смішно, аби не було так сумно.

13:00. Тим часом, усе що стосується пільгового проїзду у рамках програми "Турбота" - приймають.Жодне з питань не провокує дискусію. Усі приймаються одноголосно.

13:08. "У кожному королевстві має бути свій шут і іноді його потрібно прислухатися" - Мамай про Масюка.

13:10. Здається, сесія впевненим галопом мчить до фінішу. Тьфу-тьфу-тьфу, щоб не наврочити.

13:11. Тепер Мамай звернувся до Геннадія Сікалова. "Жертву собі шукаєш?", питає. "Вже знайшов" - не розгубився Сікалов.

13:12. Почекаємо на долю "Полтавського вісника", яку обговорюватимуть наприкінці сесії. Є закон України про реформування. Редакція газети провела збори і визначилися запропонувати міській раді вийти із співзасновників видання. Колектив хоче спробувати самостійно працювати, підсумовує Мамай.

13:22. За це питання проголосували одноголосно.

13:24. Мамай пообіцяв особисто прийняти Масюка, після сесії.

13:30. Хепі енд...

13:38. Втім, вже після сесії місцеві активісти вирішили трохи "попресувати" Мамая. Справа в тому, що журналістові погрожував один із депутатів міської ради. І він мав намір про це розповісти з трибуни, але Олександр Федорович забув про це, за що потім і отримав. Деталі - у відео.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter