На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із Полтавщини

Влада
Ольга Матвієнко22 червня 2016 о 14:35973 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із Полтавщини
На форумі обговорюють різні аспекти децентралізації в Україні.

На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із ПолтавщиниВ Одесі проходить Український муніципальний форум. Фото надані прес-службою Полтавської ОДА

В Одесі розпочав роботу ХІІ Український муніципальний Форум. Серед учасників, яких зібралось майже 300, – голови громад-членів Асоціації міст України (АМУ), представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів АМУ, експертного середовища. Серед почесних гостей – Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Василь Ковальчук, повідомляють на сайті Асоціації міст України.

Урочисте відкриття Форуму довірили Київському міському голові, голові АМУ Віталію Кличку. У своєму виступі він закликав учасників Форуму активніше вимагати передачі повноважень, які сьогодні реально потрібні місцевій владі та наголосив на необхідності продовжувати реформу децентралізації в країні.

Читайте також: На Полтавщині обрали координатора регіонального офісу реформ

На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із Полтавщини

Полтавщину на Форумі представляють 19 осіб – це голови міських та селищних рад, народний депутат, голова регіонального відділення Асоціації міст України, консультант Офісу реформ, проекту ПУЛЬС, керівники відділів та інші. Наша область – не пасивний учасник Форуму. За словами Галини Безносик, директора Полтавського РВ АМУ, на ньому виступатиме секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач.

– Загалом на Форум приїхало 19 осіб з Полтавської області. Серед них голови міст обласного значення – Миргорода, Кременчука; а також міські голови Хоролу, Лохвиці, Глобиного, Карлівки, Заводського. Є й троє голів об’єднаних територіальних громад – Шишак, Піщаного, Глобиного. Присутній і народний депутат від Полтавщини Андрій Река, – розповіла Галина Безносик.

На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із Полтавщини

На Форумі оголосили і Всеукраїнську акцію, яку ініціювала Асоціація міст України – «Децентралізаційний марафон».

Це – широкомасштабна акція, яка охопить всі регіони України. Протягом півроку (з червня по грудень) у громадах відбудеться близько 1000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації. Регіональні консультанти проінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процеси та етапи об’єднання громад, проконсультують і допоможуть підготувати необхідні документи та проекти рішень. Важливим мотиваційним стимулом та чинником переконання у користі формування спроможних громад стане участь у марафоні керівників уже діючих об’єднаних територіальних громад та їх розповідь про життя після об’єднання.

На муніципальний форум в Одесу поїхали 19 учасників із Полтавщини

Акцію проводять у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), яку реалізує АМУ за підтримки USAID.

ХІІ Український муніципальний Форум триватиме до 23 червня. У його рамках запланували три тематичні дні: день діалогу з органами державної влади (відбувся вчора, 21 червня), день місцевого економічного розвитку (спільно з проектом ПРОМІС), день стратегій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter