На Полтавщині створять європейські пожежні частини: про підписання Меморандуму з ДСНС

Влада
Юлія Обелець4 серпня 2016 о 18:421192 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині створять європейські пожежні частини: про підписання Меморандуму з ДСНС
Перші пожежні частини європейського зразка створять на території Шишацької та Білоцерківської об’єднаних територіальних громадах.

4 серпня в Полтаві підписали Меморандум про співпрацю між Полтавською ОДА та ДСНС України. Для цього до обласного центру завітав голова ДСНС України Микола Чечоткін. Створивши нові підрозділі ДСНС на території об’єднаних громад, планують прискорити час прибуття рятувальників на місця надзвичайних подій.На Полтавщині створять європейські пожежні частини: про підписання Меморандуму з ДСНСВалерій Головко та Микола Чечоткін

– Ми сьогодні підписуємо Меморандум про співпрацю між Полтавською ОДА та ДСНС України, а також продовжуємо реформу децентралізації, – зауважив Валерій Головко, очільник Полтавської облдержадміністрації. – Починаємо пілотний проект будівництва сучасних пожежних частин в Полтавській області. Йдеться не лише про передачу повноважень на місця, а й інший рівень підходів до цивільного захисту й пожежної безпеки.

Також він зазначив, що Полтавщина раніше вже отримала досвід, як працюють такі пожежні частини в європейських країнах. Зокрема, під час робочої поїздки до Німеччини.

Детальніше про суть і користь підписання Меморандуму розповів головний рятувальник України:

– Суть Меморандуму полягає в тому, що на території цих громад створюватимуть місцеві пожежні команди, які утримуватимуть за кошти місцевих бюджетів, – говорить Микола Чечоткін. – Також плануємо тим самим зменшити час приїзду пожежно-рятувальних підрозділів до найвіддаленіших населених пунктів. Норматив у сільській місцевості – не повинен перевищувати 20 хвилин. Та, на жаль, сьогодні це інколи 40 хвилин, а буває, що і година-півтори. Тому один з пунктів реформи ДСНС та в цілому системи цивільного захисту – створення розгалуженої системи місцевих пожежних команд. Це дасть змогу зменшити навантаження і на державний бюджет, і створити достатню кількість пожежних команд, які зможуть забезпечити вчасний та надійний захист громад. На такі команди покладатимуть гасіння нескладних пожеж в сільській місцевості, надання допомоги при ДТП та інше.

З його слів, це перший пілотний проект в Україні, який розпочинають за таким спрямуванням.На Полтавщині створять європейські пожежні частини: про підписання Меморандуму з ДСНСШишацький селищний голова Олександр Тутка, Валерій Головко, Микола Чечьоткін, Білоцерківський сільський голова Іван Лещенко

На завершення Валерій Головко та Микола Чечоткін підписали Меморандум й потиснули один одному руки. А згодом голова Полтавщини поставив підпис й на пілотних проектах, якими запроваджують створення нових пожежних частин на території Шишацької та Білоцерківської об’єднаних громад.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter