На Полтавщині відновили зруйнований пам’ятник Леніну

Влада
Юлія Обелець10 листопада 2014 о 10:462118 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині відновили зруйнований пам’ятник Леніну
Попри вимогу голови Полтавської ОДА демонтувати символи тоталітарної епохи, у Гребінці відновили один з пам’ятників

На Полтавщині відновили зруйнований пам’ятник ЛенінуНа Полтавщині відновили зруйнований пам’ятник Леніну. Фото grebenka.com

Нагадаємо, що в Гребінці одному з пам’ятників Леніну ще взимку відбили верхню частину (голову). Та нещодавно, як йдеться на сайті grebenka.com, скульптуру вождя відреставрували.

До такого рішення прийшли депутати на сесії міськради, хоча очільник області Віктор Бугайчук раніше вимагав до 24 листопада позбавити вулиці, площі та навчальні й інші заклади Полтавщини від символів тоталітарної епохи, що знищувала український народ через голодомори і репресії.

Рішення відновити пам’ятник Володимиру Іллічу депутати пояснили так:

«У нинішній складний час демонтаж пам'ятників і радянської символіки справа витратна, також це буде неповагою до ветеранів війни і людей старшого покоління, і, врешті, це не найактуальніша проблема сьогодення».

На Полтавщині відновили зруйнований пам’ятник ЛенінуПам’ятник Леніну в Гребінці

Також міська влада Гребінки вирішила утриматись і від перейменування вулиць:

«Для зміни назви вулиці необхідні великі кошти як з бюджету, так і з власних кишень громадян. А «радянських» назв вулиць у Гребінці чимало...» – процитували депутатів.

Аби дізнатись, чи може обласна влада якимось чином вплинути на таке рішення Гребінківської міськради (адже вимогу Віктора Бугайчука в цьому населеному пункті ослухались), редакція звернулась до речниці Полтавської ОДА Юлії Билини. Нам пояснили, що нині обласна влада може лише рекомендувати міській змінити таке рішення.

Також Юлія Билина зауважила, що в інших районах з моменту підписання головою розпорядження знесли 23 символи тоталітарної епохи

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter