На Полтавщині за підтримки НАТО планують створити сучасний реабілітаційний центр для військових

Влада
Юлія Обелець9 червня 2016 о 19:161113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині за підтримки НАТО планують створити сучасний реабілітаційний центр для військових
Сучасний центр реабілітації планують створити до кінця 2017 року.

8 червня Валерій Головко під час вручення реабілітаційного обладнання медичному центру «Нові Санжари» озвучив ідею створити на базі цього закладу сучасний реабілітаційний центр для українських військовослужбовців. А сьогодні, 9 травня, ця ідея стала на крок ближчою до реалізації на практиці. Бо саме її та напрямки реабілітації очільник Полтавщини обговорював під час зустрічі з головою представництва НАТО в Україні – директором офісу зв’язку НАТО в Україні Александером Вінніковим.

На Полтавщині за підтримки НАТО планують створити сучасний реабілітаційний центр для військовихНа Полтавщині за підтримки НАТО планують створити сучасний реабілітаційний центр для військових. Фото Полтавської ОДА

Голова ОДА запропонував зібрати всі напрацювання під одним дахом – медичного центру Нацгвардії «Нові Санжари». І вже на його базі створити сучасний реабілітаційний центр для учасників АТО, де реабілітація проводитиметься за трьома напрямками – медичним, психологічним та соціальної адаптації.

Александер Вінніков у відповідь зауважив, що НАТО має в Україні вже 10-річний досвід роботи програми соціальної адаптації колишніх військовослужбовців. У її рамках колишніх військових навчають, як започаткувати власний досвід, англійської мови, основ менеджменту, комп’ютерної грамотності. І цим досвідом НАТО готове поділитися з Полтавщиною.

Окрім того, наприкінці літа до України з Угорщини приїде експерт з реабілітації, який у своїй країні очолював реабілітаційний центр – і його теж долучать до участі в проекті. На думку Александера Віннікова медичний центр Нацгвардії цілком підходить для того, аби на його базі створити сучасний реабілітаційний центр. Тим більше, що таку пропозицію вчора підтримав і командувач Нацгвардії. А Валерій Головко пообіцяв заручитися у вівторок підтримкою Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб МВС також долучилося до створення реабілітаційного центру.

Під час перемовин дійшли згоди, що вже у вересні, коли до України повернуться провідні експерти Альянсу, на базі медцентру «Нові Санжари» за їх участі, Трастового фонду НАТО проведуть круглий стіл із широким залученням фахівців.

Наступним кроком стане поїздка до однієї з країн Альянсу, аби побачити на практиці, як працює такий центр, що необхідно для оснащення і яким має бути результат діяльності. Валерій Головко висловив сподівання, що до кінця 2017 року сучасний реабілітаційний центр на Полтавщині вже запрацює.

За матеріалами прес-служби Полтавської ОДА

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter