На сесії Полтавської міськради скандалили через звання Кобзона (відео)

Влада
Юлія Обелець22 липня 2014 о 14:3521161 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сесії Полтавської міськради  скандалили через звання Кобзона (відео)
Питання про позбавлення Кобзона звання «Почесного громадянина Полтави» викликало бурхливі емоції серед присутніх, як депутатів, так і громадськості. Погляди розділились.

На сесії Полтавської міськради сперечались через звання Кобзона (відео)Ілюстрацію надав «Аналітичного центру розвитку громадянського суспільства».

22 липня на сесії Полтавської міськради депутат Олександр Шамота озвучив і вніс до порядку денного питання позбавлення Йосипа Кобзона звання «Почесного громадянина», яке він підготував спільно з депутатом облради Діонісієм Капліним. Проте більшість не підтримала ініціативу. Сам Олександр Мамай зауважив, що цей артист носить звання «Народного артиста України» та має ряд орденів на державному рівні, яких його досі не позбавили. Зі слів, очільника Полтави, не існує і механізму, як це зробити.

З залу почали викрикувати активісти і висловлювати своє незадоволення. Підняття питання позбавлення звання Кобзона викликало обурення в Ліліани Білашової. З її слів, це не те нагальне питання, яке потрібно вирішувати в нинішній ситуації.

Про думки та емоції присутніх на сесії – дивіться на відео

Згодом Діонісій Каплін, якого спочатку не впускали на сесію, прокоментував ситуацію.

– Поведінка Олександра Мамая – це політичне лицемірство, – говорить Діонісій Каплін, депутат обласної ради, який ініціював внесення питання по Кобзону. – На сесії мер говорить про підтримку АТО і разом з тим не хоче внести до порядку денного питання про позбавлення почесного звання людини, яка по суті своїми висловлюваннями розпалює війну на Сході. Розцінювати це інакше як сепаратизм я не можу. Я також вважаю, що міський голова маніпулює думкою депутатів міської ради.

До речі, нинішня, 43 сесія міської ради Полтави, вже четверта, на якій громадські активісти та депутати намагаються внести це питання на сесію.

Перед сесією громадські активісти роздавали депутатам буклети з результатами соціологічного дослідження «Аналітичного центру розвитку громадянського суспільства». Згідно нього, майже 60% жителів міста висловилися за те, щоб позбавити Йосипа Кобзона звання «Почесний громадянин Полтави». До депутатів, зокрема, зверталися із проханням врахувати думку полтавців.

Депутат міськради Олександр Шамота зауважив, що не полишить розпочате. Він звернеться
до нардепів Сергія Капліна та Юрія Бублика, аби вони допомогли вирішити питання позбавлення звання Кобзона на рівні держави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter