На сесії Полтавської обласної ради розглянули 43 питання

Влада
Ольга Матвієнко25 квітня 2014 о 09:342522 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сесії Полтавської обласної ради розглянули 43 питання
У системі "Рада" на даний момент зареєструвалися 85 депутатів.

На сесії Полтавської обласної ради розглянуть 43 питанняНа сесії Полтавської обласної ради розглянуть 43 питання

У залі присутні голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук та нардеп Юрій Бублик.

10.13 – депутати проголосували "За" відкриття двадцять дугої сесії обласної ради.

Традиційно грає гімн України та гімн Полтавщини. Варто зазначити, що записи замінили: раніше грала лише мелодія, тепер - записи зі співом.

Сесія сьогодні ще відрізняється і тим, що її транслюють у прямому ефірі на телеканалі "Лтава".

За традицією, після відкриття сесії відбувається вручення грамот та відзнак. Проте не так, як завжди - депутатам, а – вчителям, письменникам, митцям. Також вручили посвідчення новопризначеним головам районних рад.

До речі, у залі доволі багато представників громадськості. З кожного питання висловити власну думку чи поставити запитання можуть не тільки депутати, а й усі присутні в залі.

Зміни у лавах партій

10.36 – оголосили про створення фракції "Полтавщина", яку очолив колишній голова ОДА Олександр Удовіченко. Ігор Чобітько очолив групу депутатів обласної ради "Підприємці Полтавщини". Депутат Ігор Горжій перейшов до фракції "Батьківщина".

Щодо програм

11.00 – проголосували за ще чотири питання: затвердили звіт про виконання
обласного бюджету на 2013 рік, обласну програму профілактики та лікування вірусних гепатитів, два питання з економічного розвитку Полтавщини. Зокрема, затвердили питання про внесення змін до програми модернізації внутрішнього виробництва. За цією програмою виділили 40 тисяч гривень на моніторинг рівня її виконання, у тому числі на транспортні перевезення. У проекті йдеться зокрема про впровадження енергозберігаючих технологій.

Про пости ДПС

11.10 – внесли зміни до Програми безпеки дорожнього руху. У рамках Програми зокрема виділять кошти на відновлення стаціонарних постів ДПС на Полтавщині.

Депутат Тетяна Капліна запропонувала у рамках цієї програми не ремонтувати пости, зняти їх і розробити ситему відеоспостереження. Доповідач Ігор Палієнко пояснив, що йдеться саме про стаціонарні блокпости, яких на Полтавщині всього три - у Чутово, Лубнах і Кобеляках. Вони потрібні: обладнані системою "Рубіж", яка підключена до всеукраїнської системи, допомагає затримувати правопорушників. Але система вимагає модернізації для більшої ефективності.

Про соцвиплати

11.35 – депатамент праці та соцзахисту вніс зміни до Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими можливостями. У рамках змін збільшать розмір щомісячної допомоги вдовам ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та членам сімей воїнів-інтернаціоналістів до 400 гривень. Збільшать і суму коштів на одноразову допомогу людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Тепер фонд складає 400 тисяч гривень. Допомогу з цього фонду можуть отримати ті, хто звернеться до Департаменту соцпраці з відповідною заявою.

Про бюджет-2014

11.49 – вносять зміни до бюджету області на 2014 рік. Загалом бюджет Полтавщини скоротять на 226 мільйонів гривень.

На 12. 27 розглянули лише 14 питань. Тож, мабуть, це буде одна з найдовших сесій.

Жарт від міського голови

12.45 – проголосували про передачу комунального майна міста обласній громаді. У цих приміщеннях діють дві обласні спортивні школи. Олександр Мамай, міський голова, проти такого рішення не заперечував:
– Якщо ви мене не відправите на Маямі, то я не заперечую, - пожартував Олександр Федорович на запитання Петра Ворони.

12.50 – робота триває майже три години. Частина депутатів вийшли із залу. Петро Ворона, на зауваження Залужного, поросив депутатів повернутися до залу для голосування.

До 13.00 громадські активісти влаштували у сесійній залі акцію протесту.

Порідішали ряди депутатів

13.55 – проводять перереєстрацію у системі "Рада", адже у залі дуже мало депутатів. Виявилося, що із зареєстрованих вранці 88, залишилося лише 71 депутат. Але сесія продовжується.

13.58 зареєстровані 78 депутатів.

14.12 – Валерій Капленко, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, просить підтримати звернення до Верховної ради щодо вирішення нагальних питань аграрного сектору. Депутати звернення підтримали.

Лубнам – мільйон гривень

14.29 – виділили Лубнам 1 мільйон гривень на продовження будівництва очисної споруди та зливної станцї. Проблема – нагальна, адже зараз очисні споруди знаходяться на території міста, стічні води зливаються у водойми, що ставить район на межі екологічного лиха.

Звернення Полтавської обласної ради до полтавців

14.36 – депутати не проголосували за звернення до жителів Полтавської
області, яке ініціювала Народна рада. У ньому йдеться про підтримку ініціатив Уряду, засудження того, що відбувається на сході країни, та заклик проявити витримку й мужність у складний час. «За» проголосували уже з другої спроби.

Щодо штрих-кодів на товарах

14.43 – Діонісій Каплін вимагає переголосувати за не прийняте півгодини тому звернення до підприємців з вимогою маркування товарів. А саме через те, що багато впродавців не достатньо інформують покупців і на цінниках не видно країни виробника. За рішення не проголосували. Воно назбирало лише 59 голосів із 61 потрібних.

Нагадаємо, цей депутат, який виступив проти Йосипа Кобзона, закликає бойкотувати російські товари.

15.25 - сесія триває понад 5 годин.

15.43 – сесію, яка затяглась на майже 6 годин, закрили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter