Полтавський депутат, який виступив проти Йосипа Кобзона, закликає бойкотувати російські товари

Новини
Таня Цирульник24 квітня 2014 о 12:4125064 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський депутат, який виступив проти Йосипа Кобзона, закликає бойкотувати російські товари
Діонісій Каплін, депутат полтавської обласної ради закликає колег підтримати його ініціативу по бойкоту російських товарів.

Полтавський депутат закликає бойкотувати російські товари

Це не перша оригінальна ініціатива Діонісія Капліна. Нещодавно депутат закликав колег з міської ради позбавити звання почесного громадянина Полтави російського співака Йосипа Кобзона. Щоправда, мер та депутатський корпус на цю пропозицію ніяк не відреагували.

– Зараз тисячі полтавців свідомо не купують російські товари в магазинах. Активісти постійно проводять тематичні заходи. Попит на них зменшився на 40%. І можливо, в інтересах магазинів, які вже закупили товари, не маркувати російське. Але полтавці мають знати, що купують. А обласна влада на даний момент стоїть осторонь. Тому на наступній сесії я знову буду закликати колег прийняти відповідні звернення до підприємців, – зазначив депутат обласної ради.

Діонісій Каплін також додав, що конкретних рекомендацій, як маркувати товари обласна рада давати не буде. Це вирішуватимуть самі магазини чи торгові мережі. Продавець чи консультант також повинні надати вичерпну інформацію споживачеві про виробника товару. Наприклад, коли російський виробник отримав франшизу. Чи, скажімо, штрих-код, вказаний не упаковці, не 046 (Російська Федерація), проте юридична адреса виробника знаходиться в Росії.

На сьогоднішній день у Полтаві маркують товари у кількох магазинах та супермаркетах. Зокрема, в «Сільпо» та «Універсамі Полтава». В останньому позначати російські товари почали місяць тому, розказав комерційний директор «Універсаму Полтава» Сергій Бундур.

– Ідея така виникла як відгук на ситуацію, що виникла в країні. Також до нас звернулись студенти одного з полтавських вишів з пропозицією виділяти товари, що виготовлені в Російській Федерації. Так, на цінниках російських товарів з’явився триколор. А на корпоративних вітринах, де виставлена велика кількість товарів, є вказівник.

З появою маркування продажі російських товарів в універмазі впали на 25 %.

– В основному перестали купляти товари ті, для яких є альтернатива від українського виробника. Найчастіше це кондитерські вироби та алкоголь, – продовжує Сергій Бундур. – А ось із кормами для тварин ситуація не змінилася. Якщо кіт звик до «Віскасу», замінити його вже важко. Продажі такої продукції знизились найменше.

До теми: У Полтаві з'явилися графіті з зубатими матрьошками.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter