Новообраний голова Київської райради у Полтаві пообіцяв об’єднати депутатів

Влада
Ольга Правденко11 грудня 2015 о 16:591805 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Новообраний голова Київської райради у Полтаві пообіцяв об’єднати депутатів
Загалом сесія відбулася досить спокійно попри присутність на ній громадських активістів та представників деяких політичних партій.

Сергій СинягівськийГолова Київської районної у місті Полтава ради Сергій Синягівський

Варто зазначити, що мера Олександра Мамая не було на сесії. Хоча попередні сесії Октябрської та Ленінської районних рад міський голова відвідував.

На сесії були присутні 35 депутатів, один відсутній. Голосували за дві запропоновані кандидатури – Дудка та Синягівського, списками. Під час голосування виник невеликий конфлікт. Депутат Човновий запропонував прибрати відеокамеру оператора одного з місцевих телеканалів зі сцени, аргументувавши це тим, що камера знаходиться близько до кабінок та скриньки. А, отже, на його думку – це порушує таємницю голосування, бо оператор може зафіксувати прізвище кандидата в бюлетні. Утім з такими аргументами не погодилися активісти й депутати міської ради присутні в залі. Зокрема депутат міської ради Шамота зауважив, що це перешкоджання журналістській діяльності.

– Це «риговські» методи! Давайте, краще Човнового викинемо із зали! – викрикували присутні на сесії.

Зрештою, головуючий на сесії Синягівський, постановив, що камера не заважає волевиявленню депутатів.

Читайте також: у Полтавській районній раді обрали представницю від «Солідарності»

Після підрахунку голосів лічильною комісією новообраний голова Київської районної ради Сергій Синягівський склав присягу та почав вести засідання сесії. Присутнім він пообіцяв у першу чергу консолідувати районну раду.

– Я за здорову полеміку, дебати серед депутатів, одна умова – все заради громада, яка нас обрала. Я категорично проти нездорових амбіцій, які роз’єднують депутатів, – зазначає Синягівський. – Ми повинні допомогти соціально-незахищеним верствам населення, загиблим військовослужбовцям, у нашому районі їх троє. У першу чергу голова районної ради повинен консолідувати депутатів і припинити чвари між ними, запропоную внести пропозицію про закріплення кожного депутата за округом, обов’язково розібратися з органами самоорганізації населення, заручитися підтримкою підприємств району.

Голова Київської районної ради також зауважив, що на сьогодні бюджет районної ради повністю дотаційний і залежить від розподілу коштів у міській раді. Саме тому для проведення новорічних свят у районі вони мають лише 5 тисяч гривень.

– Ми ще місяць тому зверталися до міського голови, просили нам виділити на організацію свят 20 тисяч гривень. Але грошей нам не дали, – зауважив Синягівський.

ДОВІДКА

Сергій Синягівський народився у 1967 році в Хорольському районі в родині колгоспників. Закінчив Полтавський педагогічний інститут, 5 років працював в міліції. Останні 18 років працював в Київській районній раді на різних посадах. Остання посада, на якій перебував понад 12 років – начальник служби у справах дітей.

Служив в армії, був в гарячих точках у Нагорному Карабасі та Єревані.

Заступником Синягівського став Владислав Контарчук з ВО «Свобода».

До теми: Сесія Полтавської обласної ради: за слад комісій проголосували пакетом

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter