Відомо, кого депутати хочуть бачити головами районних у Полтаві рад

Влада
Ольга Правденко7 грудня 2015 о 14:481979 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відомо, кого депутати хочуть бачити головами районних у Полтаві рад
Нині між депутатами та лідерами місцевих осередків партій, тривають перемовини щодо обрання голів у кожній з районних у місті Полтава рад.

Відомо, кого депутати хочуть бачити головами районних радЛенінська районна рада

Варто зазначити, що цього разу районні ради, як ніколи плюралістичні: у Ленінську райраду пройшли депутати від 8 партій, в Київську – від 9, а в Октябрську – від 10. У двох із трьох районних рад лідирують «свободівці» – по 6 депутатів, в одній – «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

– Думаю, що на цьому тижні районні ради будуть вже із головами. Заплановано 3 засідання сесії: 8 грудня у Ленінській райраді, 10 грудня у Київській райраді і 11грудня – в Октябрській, – розповів Олександр Шамота, голова міської організації «Партія простих людей». – Сподіваюся, що всі позиції з нашими колегами по демократичному табору, будуть узгоджені.

Читайте також: У Полтавські обласній раді обрали голову, заступника і знову оголосили перерву

Депутат переконаний, що таке розмаїття партій в райрадах допоможе у вирішенні питань громади. Кожна партія, на його думку, розумітиме, що її бездіяльність – це можливість для колег з інших партій заробити собі бали.

– Думаю, що в одну з рад наша партія висуне точно свою кандидатуру на посаду голови, в дві інших – ми подумаємо, ще триває процес перемовин. Але кандидатури по кожній раді в нас є, і при необхідності ми готові їх надати, поки що не розголошуємо прізвищ, треба заручитися підтримкою своїх колег, – додав Олександр Шамота.

Проте втримати інтригу пану Шамоті не вдалося, його колега – депутат з партії «Свобода» розповів, кого хочуть бачити головою однієї з районних рад «прості люди».

– Наша партія хоче висунуту на посаду голови Октябрської районної у місті Полтава ради Чабановського, а на голову Київської – Контарчука. Але, нюанс у тому, що з одного боку в нас екс-регіонали, а з іншого провладна партія, тому якщо ми займемо позицію, що хочемо бачити головами райрад виключно наших однопартійців, то районні ради будуть без голів і ніщо не буде працювати ще півроку, – каже Юліан Матвійчук, голова місцевого осередку партії «Свобода». – Тому треба виходити з позиції людей, яким байдуже «договорняки». Тому в нам треба йти на компроміс. От, у Київській районній раді «Партія простих людей» пропонує на голову Сергія Синягівського, людину, яка працювала у виконкомі у відділі у справах молоді. У «Рідному місті» головою хочуть бачити Човнового. Але через те, що в нас у Киїівській райраді найбільша фракція, ми просимо заступника. Голову від нашої партії хочемо бачити в Октябрській районній раді. На посаду голови Ленінської районної ради претендують Ніс із «Солідарності» та Дробітько із «Рідного міста». До вечора ми визначимося кого підтримати.

На противагу своєму колезі Шамоті, Матвійчук вважає, що домовлятися такій величезній кількості партій буде набагато складніше.

– Є партії, від яких пройшло в районні ради тільки по 3 людини, але вони хочуть скрізь бачити своїх заступників, інакше, кажуть, діалогу не буде, – зауважив він.

Загалом Юліан Матвічук вважає, що районні у місті Полтава ради потребують ліквідації.

– Вони не вирішують важливих питань. Люди на посадах отримують гроші ні за що. Але згідно закону депутати обрані в районні ради будуть ними до кінця скликання, навіть, якщо їх ( ради, авт.) скасувати.

На думку Матвійчука, новообрані голови районних рад у першу чергу повинні провести аудит і ревізію документів, зокрема по землі.

– Це першочергові завдання, якими займуться наші представники у радах. Основні моменти, якими займаються райради – це земля і соціалка, – резюмував Юліан Матвійчук.

Читайте також: Секретаря Полтавської міськради визначали кулуарно