Обласна влада шукатиме інвестора, аби з кадетського корпусу Полтави зробити позашкільний заклад

Влада
Юлія Обелець12 січня 2015 о 12:111624 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Обласна влада шукатиме інвестора, аби з кадетського корпусу Полтави зробити позашкільний заклад
Під час апаратної наради в Полтавській ОДА 12 січня обговорили проблеми позашкільної освіти Полтавщини.

Обласна влада шукатиме інвестора, аби з кадетського корпусу Полтави зробити позашкільний заклад

Сергій Шевчук, очільник Департаменту освіти та науки, зауважив, що охопленість дітей позашкільними закладами в Полтавській області складає 42 відсотки. Одна з проблем, яка заважає збільшити відсоток – недостача приміщень для занять.

– У нас в області 7 закладів позашкільної освіти, – розповів Сергій Шевчук. – Всі вони фінансуються з обласного бюджету. 5 з них територіально розташовані в обласному центрі. Площі приміщень не дозволяють проводити всі заняття у власних навчальних кабінетах, точу частина працює на базі полтавських ЗОШ та центрів дитячих юнацьких клубів за місцем проживання. Окрім того, 2014 року управління освіти Полтавського міськвиконкому порушило клопотання щодо відшкодування витрат за надання комунальних послуг та погодинної оренди приміщень.

На аргументи чиновника, новий голова облдержадміністрації Валерій Головко запропонував як вихід – використовувати будівлі скандального кадетського корпусу, а отже – знайти інвестора.

Обласна влада шукатиме інвестора, аби з кадетського корпусу Полтави зробити позашкільний заклад

– У нас в центрі міста є кадетський корпус, – зауважив Валерій Анатолійович. – Як на мене, то нині кращого приміщення для позашкільної освіти дітей немає. Поставимо собі мету – знайти інвестора. Ніколи ні міський, ні обласний бюджет не потягнуть затрати на відновлення цієї будівлі. Для того, щоб сьогодні говорити з інвесторами, потрібно запропонувати якусь ідею. Такі люди, повірте, в полтавській області знайдуться. Більше того, у мене попередньо була розмова з такими особами. Запропонуйте бізнес-проект, пілотний проект, якщо ця будівля вас задовольняє. Тоді будемо говорити з містом, міським головою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter