Польський консул у Полтаві говорив про інвесторів, обмін досвідом та євроінтеграцію

Влада
Ольга Матвієнко3 квітня 2014 о 14:101629 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Польський консул у Полтаві говорив про інвесторів, обмін досвідом та євроінтеграцію
Полтавська область налагоджує співпрацю з Польщею.

Польський консул у Полтаві говорив про інвесторів обмін досвіду та євроінтеграціюЯн Ґранат готовий всебічно допомагати у налагодженні стосінків Полтвщини та Польщі. Фото Олега Журавльова

3 квітня у Полтаві відбулася зустріч генерального консула Республіки Польща у Харкові пана Яна Ґраната з головою Полтавської облдержадміністрації Віктором Бугайчуком та першим заступником голови Полтавської обласної ради Володимиром Марченком. Під час зустрічі обговорили співпрацю культурно-економічну співпрацю області з Польщею, можливості подальшого обміну досвідом та залучення польських інвесторів у різні галузі економіки Полтавщини.

Для Полтавської області, як і загалом для України, досвід реформування влади, економіки, суспільства в цілому у Польщі є гарним взірцем, зазначив Віктор Бугайчук:

– Сьогодні ми розпочали розмову про співпрацю з підприємцями Польщі, залучення нових інвесторів, обмін досвідом. Той ривок, який зробила економіка Польщі за останні 20 років, коли за останні десятиліття ВВП зросло у 2,5 рази і при цьому важливу роль відігравав малий та середній бізнеси, є гарним взірцем для нас.

Консул зазначив, що найближчим часом частка польських інвесторів в Україні повинна збільшитися. Адже раніше їх відлякувала сама система ведення бізнесу в нашій державі:

– Інвесторів у Польщі для України було дуже важко знайти, бо вони бачили дуже великий ризик роботи тут. За бізнесом повинні стояти не люди, а право та суд. Якщо це буде змінюватися, то вони готові працювати, – сказав Ян Ґранат.

– Ми у Полтаві бачимо, що вже зроблені важливі кроки для розвитку стосунків із Польщею. Проте зараз Україна знаходиться на порозі підписання другої частини договору (про асоціацію з ЄС), що відкриває нові горизонти співпраці у плану економічному, в науці, техніці і не тільки, – зазначив Ян Ґранат. – Також ми готові Україні показати, як провести реформування і не допустити наших помилок, аби цей процес пройшов ще швидше.

Володимир Марченко під час спілкування з консулом повідомив, що область вже має конкретні напрацювання з польськими воєводствами та окремими підприємствами.

Для обміну досвіду у Полтавській обласній раді та облдержадміністрації розроблять програми поїздок до Польщі для обміну досвідом. Протягом 2014 року планують близько 5 таких поїздок, найближча серед яких – для представників громадських організацій. Подібні програми розробляє і польська сторона.

– Ми розробляємо такі поїздки для представників місцевих, обласних ЗМІ. Перш за все, щоб люди могли краще підготовитися, більше звикнути та дізнатися про ідеї євроінтеграції, – повідомив Ян Ґранат.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter